Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

De strafgevangenis van Veenhuizen

24
July
2020
By: Ronald
Post on : Friday July 24th 2020 | Post by : Ronald

Een van de koloniën was de kolonie Veenhuizen. Hier werden niet zo zeer families naar toe gebracht. Hier werden landlopers en paupers te werk gesteld. Wanneer iemand in de grote stad aan lager wal geraakt was, kon hij naar Veenhuizen gestuurd worden. De kolonie Veenhuizen was dan ook veel minder vrijwillig. Mensen werden gewoon opgepakt. Hierdoor groeide Veenhuizen uit tot een strafkolonie. Nadat de overheid eigenaar geworden was van Veenhuizen heeft deze kolonie nog jarenlang dienst gedaan als strafgevangenis. Pas in 2008 verlieten de laatste gevangenen Veenhuizen. Ik bekijk de tentoonstelling en volg de gids naar de ‘rode pannen’, de daadwerkelijke strafgevangenis.





De koloniën van de weldadigheid

24
July
2020
By: Ronald
Post on : Friday July 24th 2020 | Post by : Ronald

Net na het ontstaan van de Nederlanden, heerste er veel armoede in het land. De militair van den Bosch wilde hier iets aan doen. Het richtte de maatschappij van de weldadigheid op. De maatschappij stichtte in 1818 koloniën in Drenthe waar arme families een huis, werk en onderwijs kregen. In ruil moesten zij op het land werken om de schulden af te betalen. De koloniën van weldadigheid waren een soort voorloper op het latere silicaat stelsel met uitkeringen en werkgelegenheid. In de koloniën Frederiksoord, Willeminaoord en Willemsoord woonden vijf duizend mensen. In de jaren dertig van de twintigste eeuw raakte de maatschappij in financiële nood. De overheid nam enkele koloniën over. De orde en tucht namen af en de koloniën werden normale dorpen. Met een fietstocht van 36 km langs de voormalige koloniën zie ik de kolonie huisjes, een schooltje en de kerk. Vreemd eigenlijk dat ik zo weinig van deze geschiedenis wist.



Post on : Saturday July 31st 2021 | Post by : Ronald
Vorige week zijn de koloniën van de weldadigheid officieel aangemerkt als Werelderfgoed. Een terechte notering lijkt mij




De Dwingelederveldse heide

23
July
2020
By: Ronald
Post on : Thursday July 23rd 2020 | Post by : Ronald

Het natuurgebied Dwingelederveld is een van de kleinste natuurparken va Drenthe, maar behoort ook tot een van de mooiste. De hei, de bossen en prachtige vennen. Het natuurgebied ligt direct achter de camping. Heerlijk om door heen te wandelen en te fietsen. Ik had het geluk dat de schapen net terug keerde naar de stal. Een leuk gezicht.





De hunebedden van Drenthe

22
July
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday July 22nd 2020 | Post by : Ronald

Ruim vijfduizend jaar geleden was er een ijstijd in Nederland. Grote keien werden destijds met het ijs vanuit de Scandinavische landen meegevoerd. Het ijs kwam tot Nederland. Toen het ijs weer ging smelten bleven de keien achter. In die tijd gebruikte men de grote keien om grafheuvels te maken. Met mankracht werden de stenen op elkaar gestapeld. In Nederland zijn 54 hunebedden, waarvan 52 in Drenthe. In Borger staat het Hunebedden museum. Dit museum staat naast het grootste hunebed van Nederland.





Concentratiekamp Westerbork

21
July
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday July 21st 2020 | Post by : Ronald

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de omgeving van Westerbork een belangrijke rol in de deportatie van de Joden naar Duitsland. Oorspronkelijk was het kamp opgezet voor Joodse vluchtelingen uit nazi Duitsland. Bij de inval van Duitsland in Nederland werd kamp Westerbork de verzamelplaats voor Joden, voordat zij doorgevoerd werden naar concentratiekampen in o.a. Polen. In het museum wordt op indrukwekkende wijze de historie weergegeven. Op het voormalige kamp staat het rails monument. Twee roestige opkrullende spoorrailsen.





De boerderijen van Staphorst

20
July
2020
By: Ronald
Post on : Monday July 20th 2020 | Post by : Ronald

Op weg naar Dwingeloo passeer ik Rouveen en Staphorst. Wat weet ik eigenlijk van Staphorst? Ik besluit om even van de weg af te gaan. Bij de tourist info ga ik op zoek naar een wandeling door het dorp. Er blijkt geen wandeling te zijn. Als je hiervandaan naar de kerk loopt, heb je het meeste van Staphorst wel gezien. Ik ga op pad. Langs de doorgaande weg staan talrijke boerderijen. Boerderijen met rieten daken en fel groene luiken. Een traditie in de omgeving.





De Kogge uit Kampen

20
July
2020
By: Ronald
Post on : Monday July 20th 2020 | Post by : Ronald

De Hanzestad Kampen heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de scheepvaart van de IJssel naar de Zuiderzee. Het oude centrum ademt nog de sfeer uit die tijd. Op de Koggewerf heeft men een traditioneel zeilschip, een zogenaamde Kogge, nagebouwd. Met het veertien meter lange houten schip worden nog altijd zeiltochten gemaakt. Ik bezoek de werf en krijg een rondleiding aan boord van de Kogge. In het ruim zijn eenvoudige slaapplekken voor twaalf mensen.





De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove

20
July
2020
By: Ronald
Post on : Monday July 20th 2020 | Post by : Ronald

Door de inpoldering van de Noordoostpolder raakte het vissersdorp Vollenhove een belangrijke functie kwijt. De visserij. Vanuit de haven kon men nog steeds het IJsselmeer wel bereiken, maar de weg er naar toe werd wel langer. Het oude dorp bestaat uit kleine vissershuisjes. Aan de rand van het centrum staat prominent de protestantse Grote of Sint Nicolaaskerk uit de 15 de eeuw te pronken. Deze groot uitgevallen kerk is al van afstand zichtbaar. Vroeger een baken voor de vissers. Zo wisten zij dat ze weer bijna thuis waren.





Het voormalige eiland Schokland

19
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 19th 2020 | Post by : Ronald

Schokland. het voormalige eiland is het voorbeeld geworden hoe de inwoners gestreden hebben om droge voeten te houden. In het museum, in herbouwde typische Schoklandse huizen, worden voorwerpen uit de vorige eeuw getoond. In de video presentatie laat men zien hoe het eiland een veilige buffer was bij slecht weer voor schepen. Het fungeerde als dam. Toch had het eiland ook te leiden van het water. Jaar na jaar knabbelde de Zuiderzee stukjes land van het eiland af. Met een damwand van houten palen probeerde men het water te keren. Halverwege de 19de eeuw vond de Nederlandse overheid dat de inwoners te veel gevaar liepen op het eiland. Besloten werd dat het eiland geëvacueerd moest worden. De inwoners verhuisden veelal met tegenzin naar Kampen en Vollenhove. De huizen werden afgebroken. Alleen de vuurtorenwachter bleef achter op het eiland, tot de inpoldering. Ik ben van plan om een wandeling te gaan maken langs de contouren van het voormalige eiland. Ik volg het schelpenpad in zuidelijke richting. Op de zuidpunt liggen de resten van het kerkje van Ens. Vroeger was dit de kerk van de Protestanten zuidelijke bewoners. In Emmeloord aan de noordzijde kwamen de Katholieken bijeen. Meer dan de fundering ligt hier niet meer. Vroeger lag het eiland duidelijk hoger dan het omliggende land. Door de inpoldering is de waterstand verlaagd en in Het veen is ingeklonken. Het land in zo’n anderhalve meter gedaald. De noordelijke helft van het eiland is veel groener. De route loop door het Stokkerbos. Door de wir war aan paden is het lastig de juist route te vinden. Via een klein omweggetje kom ik bij het bezoekerscentrum. Buiten tref ik een gepensioneerde gids van het park. Hij vertelt dat hij 78 is en zijn hart aan het park verbonden heeft. Hij vertelt enthousiast over de voormalige haven op de noordkust. Wist je dat daar vroeger met gemak 130 schepen aan konden meren? Vraagt hij. Ik moet als ik er passeer ook kijken naar de planken op de beschoeiing. Als het water vroeger hoog stond, liep met over de houten planken om geen natte voeten te krijgen. Het verhaal gaat dat een stevige bakkersvrouw haar kinderen vooruit stuurde om te waarschuwen, omdat passeren op de smalle plank niet mogelijk was. Het is rond vier uur als ik bij de oude haven kom. Houten steigers geven aan waar de haven vroeger gelegen heeft. Het weer is nog steeds zonnig, maar er steekt een flink windje op. Hopelijk word ik niet overvallen door een bui.





Zondag op Urk

19
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 19th 2020 | Post by : Ronald

Een rondwandeling op Urk op een zondagochtend is misschien niet de beste combinatie. Door de weeks werken de Urkenaren hard in het toerisme en de visserij. Op zondag houden de overwegend gelovige inwoners hun rustdag en bezoeken de kerk. Als bij het binnenrijden van het voormalige eiland in de Zuiderzee, merk ik dat het stil is op straat. Alleen bij de haven hebben andere toeristen hun camper gestald en lopen boot eigenaren naar de toiletvoorzieningen in de haven. Het is niet beter. Het kwam niet beter uit in mijn reisplannen. Aan de hand van een rondwandeling van internet loop ik het oude deel van Urk in. Al snel blijkt dat de wandeling door de smalle steegjes van Urk gaat. Ik twijfel soms of ik voor een steegje sta of een privé ingang. Waarschijnlijk hierdoor ben ik al snel kwijt hoe ik moet lopen. Ikmpas mijn tactiek aan. Ik ga op zoek naar de highlights op de kaart. Zo passeer ik het kerkje aan zee, het vissersmonument en kom ik uiteindelijk bij de vuurtoren van Urk. Vroeger een belangrijke baken voor de grote vissersvloot. Wanneer ik via het strandje terug loop, kom ik tot mijn verbazing een open restaurant tegen. Op het terras bestel ik koffie en appelgebak.





Het Ir Wouda gemaal in Lemmer

18
July
2020
By: Ronald
Post on : Saturday July 18th 2020 | Post by : Ronald

Precies honderd jaar geleden opende Koningin Wilhelmina het Wouda gemaal in Lemmer. Het stoomgemaal moest er voor zorgen dat het waterniveau in de afreisde polders voldoende laag bleef staan. Het gemaal is nog altijd in gebruik. Er wordt niet meer dagelijks gemalen, maar bij extreme weersomstandigheden kan het gemaal als extra hulp ingezet worden. Het gemaal pomp op volle kracht 75 kubieke meter water per seconde het IJsselmeer in. Hiermee is dit stoomgemaal het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Niet voor niets staat dit gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de uitgebreide En enthousiaste rondleiding wordt uitleg gegeven over de bouw, de werking, de schoorsteen, de vier ketels en de acht pompen. Ik voel mij klein tussen de enorme pompen. Dat men een eeuw geleden een gemaal kon realiseren dat heden ten dage nog steeds functioneert.





Toeristische rondreis door Nederland

18
July
2020
By: Ronald
Post on : Saturday July 18th 2020 | Post by : Ronald

Als verre reizen niet mogelijk zijn, is Nederland ook een prima bestemming om rond te reizen. Vandaag ben ik mijn toeristische rondreis door Nederland gestart bij de Bataviawerf in Lelystad. De komende dagen zag ik meerdere plekken bezoeken waar ik nooit eerder geweest ben. Ik zal niet alle berichten via een e-mail naar de volgers pushen om een overvloed te voorkomen. Ik zal wel regelmatig berichtje posten op de website. Bij de Bataviawerf werd ik vanmorgen vriendelijk onthaald als de eerste bezoeker van de dag. De vrijwilligerswerk hebben uitleg gegeven over het schip, de stormschade van vijf jaar geleden waarbij de mast gebroken is en de slechts staat waar romp zich verkeerd en de noodzaak om geld bijeen te krijgen voor een grondige restauratie. Ondanks de Corona maatregelen was het schip te bezichtigen. Men had een route uitgezet over de verschillende dekken, waarbij je andere bezoekers niet hoefde te passeren. Heel veel andere bezoekers waren er niet. Die waren allemaal in het naastgelegen Batavia Stad shoppingcenter.





Stedentrip Lille

12
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 12th 2020 | Post by : Ronald

Net over de Franse grens ligt de stad Lille. De stad Lille is misschien wel de meest Belgische stad van Frankrijk. Veel historische gebouwen in het centrum zijn opgetrokken in neo-Vlaamse stijl en kleurrijk geschilderd. De oude stad van Lille bestaat uit een stelsel van smalle straatjes, waar het stratenplan uit de 16de eeuw de grondlegger van was. Hier tussen in vormen de Place du Theatre en het Place du General de Gaulle het centrum van de stad. Beide pleinen worden gescheiden door het prachtige oude Beursgebouw. Op de binnenplaats van het beursgebouw wordt dagelijks een boekenmarkt gehouden. Op de terrassen drinken de Fransen hier geen wijn. Iedereen zit hier aan een Belische speciaalbier. Lille is een leuke bestemming voor een weekendje op precies drie uur rijden.





De Grote Markt van Brussel

05
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 5th 2020 | Post by : Ronald

Na acht maanden ben ik de grens weer over gegaan. De grens met België dit keer. Samen met Nicolette heb ik een vier daagde stedentrip gemaakt naar de Belgische hoofdstad Brussel. De stedentrip begon in de Koekelberg basiliek. Deze kerk op een van heuvels rond de stad, is de vijfde grootste kerk ter wereld. Vanaf de koepel hadden we uitzicht over Brussel. ‘s Middags kregen we een uitgebreide rondleiding door de St Michel en Goedele kathedraal in het centrum van de stad. We hebben ook de onderliggende crypte bezocht. Christophe nam ons de volgende ochtend mee voor een historische stadstour, langs de Grote Markt, Manneken en Janneken pis, de beurs, de Vismet en de wijk Zavel. Leuk om zo de stad te ontdekken en leuk om zoveel van hem te horen. Op eigen gelegenheid dwaalden we door de catacomben van het voormalige en door brand verwoestte Coudenberg paleis. Zaterdagochtend stond de Europese wijk op het programma. De locatie waar het Europees parlement huisvest. In het huis van de Europese historie werd de geschiedenis van Europa verteld. Via het achterliggende Jubelpark kwamen we bij de Triomphboog uit 1880 ter ere van het 50 jarig bestaan van België. In de middag hebben we de wijk Zavel bezocht en het Brussels museum op de Grote Markt. Alleen al voor het karakteristieke pand is een bezoek de moeite waard. Vandaag hebben we de stedentrip afgesloten met een rondleiding door het gotische stadhuis op de Grote Markt, een bezoek aan de galerijgraven op de begraafplaats van Laken en het Atomium bekeken in het Heizelpark. Brussel is een verrassend leuke en afwisselende stad. Kortom: een geslaagde stedentrip.



Post on : Sunday July 5th 2020 | Post by : Nicolette Blom
Was top😄

Post on : Monday July 6th 2020 | Post by : Cees Janssen
Mooie stad! Aardige mensen.




Toerist in eigen land: Giethoorn

14
June
2020
By: Ronald
Post on : Sunday June 14th 2020 | Post by : Ronald

Als we niet naar het buitenland kunnen, dan zit er niets anders op dan op stap te gaan in eigen land. Doordat de buitenlandse toeristen ook ons land niet aan kunnen doen is het juist rustig bij de traditionele Nederlandse toeristische attracties. Giethoorn is zo'n plek. Normaliter wordt het kleine Overijsselse plaatsje overlopen door voornamelijk Chinese bezoekers. In deze Corona periode is het hier rustig. Althans dat dachten wij. In Giethoorn aangekomen, bleken meerdere Nederlanders dezelfde gedachte te hebben. We hebben besloten om niet met een fluisterbootje tussen de boerderijen door te varen, maar met een Canadeese kano. Na een korte uitleg over de te varen route gaan we op weg. Al direct op de "hoofdvaart" van Giethoorn, sluiten we aan in een rij met bootjes. Bij de eerste afslag slaan de meeste bootjes af naar het meer. Wij peddelen nog een stukje tussen de weilanden door. In een zijslootje laten we de boot even drijven en eten ondertussen ons lunchpakketje. Na twee uur varen komen wij ook bij het meer. Een parlevinker, een winkel op een boot, verkoopt ijs. Lekker. Het is vandaag zonnig en warm weer. Aan het einde van de tocht varen we Giethoorn weer in. Hier is het weer druk. We liggen soms helemaal stil in een file aan bootjes. Veilig komen we weer bij het startadres. Over de kant lopen we langs de boerderijen en bestellen wat te drinken op een terras. Het is heerlijk om alle bootjes voorbij te zien trekken. Net buiten het centrum ligt ons hotel. Een prima onderkomen voor vannacht. De volgende dag rijden we een klein stukje naar het gehuchtje "Muggenbeet". Hier begint een wandeling door het natuurgebied de Weerribben. Onderweg passeren we het plaatsje 'nederland'. Meer dan drie boerderijen en een schuur is het niet. Na vier uur lopen zijn we weer terug in Muggenbeet. We gaan weer naar huis.



Post on : Sunday July 5th 2020 | Post by : Rita
Dacht even dat Rene in de boot zat

Post on : Wednesday July 15th 2020 | Post by : Broer van Ronald
Nee die is veel knapper :-)




Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website





Eerdere berichten


2024
De kruidenbazaar van Istanbul
De Hagia Sofia moskee
De Basilica Cisterne
De Haram in het Topkapi-paleis
Aankomst in Istanbul
De bazaar van Gulgit (1)
De gevaarlijkste wegen van Pakistan
Bijna in de gletsjer spleet (2)
Hangbrug over Hunza rivier
Jarig op 4.650 meter hoogte (1)
Aan de Chinese grens
Het Attabad meer
De Hopper gletsjer
Ganesh, de eerste Hunza silkroad stad (1)
Het Altit fort in Karimabad
Gletsjerwandeling (2)
Kamperen op 2.900 meter hoogte
Drie daagse trekking in de bergen
Naar Gilgit en Minapin
Deosai National Park
Thee drinken met de crew
Wandelen in de Hushe vallei
Het wegen van de kippen
Het paleis van Khaplu
De vallei van Shikar
Kleurrijke vrachtwagens
Naar het fort van Skardu
Himalaya vlucht naar Skardu
Rawalpindi, the old Town
Het Pakistan monument (1)
Aankomst in Islamabad (1)
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemen



Met Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

132 Landen bezocht