Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Het rode raadhuis van Basel

27
August
2020
By: Ronald
Post on : Thursday August 27th 2020 | Post by : Ronald

De laatste stop van onze reis in Zwitserland is Basel. Het centrum van de stad Basel ligt aan weerszijde van de Rijn. De belangrijkste blikvanger is de 12de eeuwse Münster kathedraal. In de kathedraal lag Erasmus begraven. Tegenwoordig staat zijn gedenksteen in de kerk. De Marktplatz is het belangrijkste plein van de stad met het 500 jaar oude gotische rode stadhuis.

Het kasteel van Chillon

26
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Ronald

Vandaag al weer de laatste volle dag in Zwitserland. Morgen rijden we via Basel richting Keulen. De belevenissen in Zwitserland zijn in verschillende berichten op de site terug te lezen. De laatste dag verblijven we in Montreux aan het meer van Genève. Aan dit meer ligt het grootste kasteel van Zwitserland. De oorsprong van het kasteel gaat terug naar de negende eeuw en is sindsdien steeds uitgebreid. We bezoeken de verschillende zalen van het kasteel. De binnenplaatsen, de kelders en de gevangenis. Uiteindelijk lopen we via de torens weer naar de toegangspoort. Het kasteel is prachtig op te bezoeken.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Mailtje mislukt. Ik probeer het nog een keer. In 1965 heb ik ook diverse van deze plaatsen bezocht Het komt mij deels bekend voor. Destijds veel oude auto’op de wegwast mooi is het doch daar. Genieten jullie hier maar fijn van.
Uitzicht op de Matterhorn

25
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 25th 2020 | Post by : Ronald

Vanuit ons hotel in Täsch rijden we met de trein naar Zermatt. Zermatt is autovrij en het plaatje aan de voet van de Matterhorn is alleen per trein of per taxi te bereiken. Rond tien uur arriveren wij in getcstation van Zermatt. Direct tegenover het station vertrekt de bergtrein naar de Gornergrat. De Gornergrat is 3.100 meter hoog en biedt uitzicht op de ruim 4.400 meter hoge Matterhorn. De Natterhorn behoort tot een van de hoogste Alpenbergen en is de hoogste berg van Zwitserland. Direct na vertrek gaat de bergtrein flink omhoog. Zermatt wordt kleiner. Vanuit de trein is de Matterhorn al zichtbaar. Dit is uniek want veelal ligt de berg in de wolken. Op de top stappen we uit. We hebben niet alleen zicht op de Matterhorn, maar ook de omliggende bergen en gletsjers. Het uitzicht is schitterend we wandelen naar beneden. We passeren het Rifflesee bergmeer. Na vierenhalf uur afdalen wandelen we weer Zermatt in. Het was een prachtige afdaling. Na deze inspanning nemen we een biertje op een terras.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : jan van loenen
gaaf mooi vergezicht
Met de auto op de autotrein

23
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 23rd 2020 | Post by : Ronald

Vanuit Kandersteg moeten we een klein stukje met de trein om aan de andere zijde van de berg te komen. Er is geen autotunnel in de Lötschtunnel. Wanneer we aan komen rijden, staat net een trein klaar. We kunnen direct doorrijden. Het voelt wat vreemd om over de treinwagons te rijden. Wanneer we op onze plek staan, zetten we de motor uit en de auto op de handrem. Langzaam komt de trein in beweging. Al snel rijdt de trein de Lötschentunnel in. Een donker gat. De auto schudt heen en weer. Na zo'n tien minuten komen we aan de andere zijde weer uit de tunnel. Een voor een rijden de auto's weer van de trein. Wij ook. Het was een leuke ervaring.Post on : Thursday August 27th 2020 | Post by : Ronald Boelen
Ja leuk die autotrein. Vroeger ook gedaan op weg naar Italië
Oeschinensee bergmeer

23
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 23rd 2020 | Post by : Ronald

Nabij Kandersteg ligt het Oeschinensee bergmeer. Dit meer is misschien wel het mooiste bergmeer van Zwitserland. We dachten eigenlijk een rondwandeling rond het meer te kunnen maken, maar het meer is niet met de auto te bereiken. We parkeren de auto in Kandersteg. We kunnen met de gondel en we kunnen lopend de 400 meter hoogteverschil overbruggen. We kiezen voor het laatste. Het pad gaat direct flink omhoog. Na een uurtje klimmen doemt het helder blauwe water van het Oeschinen meer voor ons op. De steile hoge rotsen aan de overzijde weerspiegelen in het bergmeer. Op een bankje met uitzicht op het meer eten we onze picknick lunch. Wat een mooie omgeving is dit.

De Kapellbrücke van Luzern

22
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 22nd 2020 | Post by : Ronald

De stad Luzern ligt aan het vierwaldstättersee meer. Op de plek waar het meer de Reuss rivier in stroomt ligt de Kapellbrücke. Deze brug is de belangrijkste toeristische attractie van Zwitserland. De overdekte houten brug uit 1365 maakte deel uit van de verdedegingswerken rondom de oude stad van Luzern. De brug is verschillende keren gerestaureerd. De laatste keer nadat bij een brand in 1993 twee derde van de brug verloren is gegaan. De brug zelf is herbouwd, maar veel van de schilderijen onder het dak van de brug zijn blijvend verloren gegaan.

Over de Gotthardpass

21
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Ronald

De afstand Davos naar Luzern kun je binnen de twee uur afleggen via de snelweg. Wij kiezen er voor om niet over de snelste weg te rijden, maar door de bergen tegen de grens met Italië. Een nadeel, of misschien ook wel een voordeel, hiermee passeren we tweemaal de Alphen bergketen. Eerst rijden we over de San Bernodino pas. Via smalle haarspeldbochten komen we hoger en hoger. Op de top zoeken we een plekje voor een picknick lunch. Na een spectaculaire afdaling rijden we naar de Gotthard pass. Ook hier kiezen we niet voor de tunnel, maar voor de bergpas. Deze pas is al even mooi als de Bernodino pas. Van boven is goed de grillige route te zien.

Onder de Rijn door

21
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Ronald

De Rijn rivier ontspringt in Zwitserland. Als je het snel stromende bergbeekje ziet, kun je nauwelijks voorstellen dat dit water in Nederland uiteindelijk een brede rivier wordt. Bij de Rofflaschlucht kloof perst het water zich tussen de rotsen door. Onder de waterval is een doorgang gemaakt door de rotsen. Hierdoor kun je letterlijk onder de Rijn door lopen.

Bergdorp Davos

20
August
2020
By: Ronald
Post on : Thursday August 20th 2020 | Post by : Ronald

Davos behoort to een van de hoogste steden van Zwitserland. Vroeger was dit Alpendorp een kuuroord voor tuberculose platineren. Tegenwoordig maken toeristen de dienst uit. Wandelen en fietsen zijn de voornaamste activiteiten. Ons hotel ligt pal in het centrum van Davos-Platz, het hoger gelegen gedeelte van Davos. Bij het inchecken krijgen we ook tickets om met de bus te rijden. Dit komt goed van pas. We rijden naar Davos-dorpf. Hier ligt de Davosersee. Een fraai bergmeer. Terwijl we rond het meer wandelen zien we veel mensen actief op het water en op de kant. Het is dan ook prachtig weer.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Caroline
Prachtige foto
Fürstensteig bergwandeling

19
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 19th 2020 | Post by : Ronald

De Gecombineerde Fürstensteig en Drei-Schwestern-Weg bergwandeling is de meeste klassieke bergroute van Liechtenstein. Het bergpas over de toppen van de bergketens op de grens van Oostenrijk en Liechtenstein werd in 1898 geopend. Het avontuurlijke bergpad, langs de bergruggen, heeft adembenemende uitzichten. Met de bus rijden we naar het beginpunt. We zijn duidelijk niet alleen. Iedereen in de bus draagt stevige bergschoenen. Vanuit Gaflei start de route. Het pad loopt direct flink omhoog. Na een uurtje komen we bij de Fürstensteig. Hiervandaan zien we de Rätikon bergen in Zwitserland en de Voralbergen in Oostenrijk liggen. Wat een geweldig uitzicht. Over de smalle bergpaadjes komen we hoger en hoger. Op smalle stukken zijn staalkabels aangebracht voor extra houvast. Bij de Kuhgrat-kam klimmen en klauteren we letterlijk omhoog. Na ruim zeven uur wandelen komen we bij de bushalte van Planken. Hiervandaan rijden we met de bus weer terug. Moe maar voldaan na een schitterende bergwandeling over de bergtoppen van Liechtenstein.

De hoofdstad van Liechtenstein

18
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 18th 2020 | Post by : Ronald

120 meter boven de hoofdstad Vaduz, ligt Schloss Vaduz. Het kasteel is het symbool van Vaduz en het is de residentie van het vorstenhuis Liechtenstein. Vanuit de winkelstraat loopt een wandelpad omhoog. Langzaam wordt de hoofdstad achter ons kleiner. We zien de stad, de Rijn rivier en Zwitserland aan de overzijde van de rivier. Bij het kasteel aangekomen bekijken we de buitenzijde. Het kasteel zelf is niet te bezichtigen. Sinds 1938 is het de vaste woonplaats van de vorstelijke familie. Via het wandelpad dalen we weer af naar Vaduz. Op een terras bestellen we bier.

De bibliotheek van Sankt Gallen

18
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 18th 2020 | Post by : Ronald

Vlak bij de Bodensee ligt het Zwitserse Sankt Gallen. Hier staat het benedictijner barokke abdij en de wereldberoemde abdijbibliotheek. Beide behoren tot Europa’s mooiste in hun soort. Sinds de achtste eeuw is het klooster van Sankt Gallen een van de belangrijkste kloosters in Europa. De bibliotheek behoort tot de oudste van de wereld. Niet voor niets staat het complex op de Werelderfgoedlijst. Wanneer we aankomen gaan we eerst naar de bibliotheek. Het complex is net open en nu is het nog rustig. Om de vloer te beschermen moeten we vilten sloffen aan. Met de schoenen stap je hier in. Daarna gaan we naar binnen. Teak houten kasten in een barokke kamer en plafondschilderingen. Onbeschrijfelijk bijzonder. Vergelijken is lastig, maar deze ruimte maakt nog meer indruk dan de bibliotheek van Ottobeuren. En die was al zo prachtig. Wat jammer dat er geen foto’s gemaakt mogen worden om dit over te kunnen brengen. De kloosterkerk is wederom mooi. Ook hier is de barokke stijl doorgevoerd. Hoe bijzonder hoe men vroeger zulke schitterende bouwwerken neer kon zetten.

De abdij van Ottobeuren

17
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 17th 2020 | Post by : Ronald

In het dorp Ottobeuren ligt een kolossaal barokklooster. Van afstand zien we de grote kerk van het complex al boven de stad uitsteken. De kerk is fabelachtig mooi gedecoreerd in barokke stijl. Overal waar we kijken is het prachtig afgewerkt. Wat bijzonder om hier te staan. Het achterliggende klooster wordt nog altijd gebruikt door een kleine groep monniken van de benedictijner orde. Het grootste gedeelte van het klooster is tegenwoordig in gebruik als internaat en museum. In het museum zien we de pracht van het klooster. Prachtige zalen met barokke decoratie. De oude bibliotheek spant de kroon. Een bijzondere mooie zaal vol oude historische boeken. De laatste zaal van het museum is de Kaisersaal. Een grote in barok stijl gedecoreerde zaal voor de keizer. Ook deze zaal is adembenemend mooi. Wat een pracht bij elkaar.Post on : Thursday August 20th 2020 | Post by : Ronald
Dank @Fred voor deze tip. Erg mooi
Kasteel Harburg

17
August
2020
By: Ronald
Post on : Monday August 17th 2020 | Post by : Ronald

Op weg naar Zwitserland bezoeken we het kasteel van Harburg. Dit kasteel maakt ook onderdeel uit van de Romantische Strasse. De strategische ligging van het kasteel tussen Augsburg en Nürnberg, heeft de stad geen windeieren gelegd. De burcht is altijd in handen geweest van Keizers en vorsten. Nooit is de burcht ten prooi gevallen aan oorlogen en vernietigingen. Het kasteel is net open wanneer we arriveren. We kopen een kaartje voor de binnenplaats. Ook hebben we een uitzicht over het dal en de lager gelegen stad Harburg. Binnen in het kasteel worden alleen georganiseerde rondleidingen gegeven. We sluiten aan bij de tour van elf uur. We lopen over de verdedigingsmuren, bezoeken de gevangenistoren en verschillende luxe zalen. In de wapenkamer sluiten we de rondleiding af. We keren terug naar de auto en rijden verder

Rothenburg ob der Tauber

15
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 15th 2020 | Post by : Ronald

De eerste etappe van de rondreis door Duitsland en Zwitserland, die ik samen met Nicolette maak, is het Duitse Rothenburg ob der Tauber. Het stadje is een van de populaire steden langs de Romantische Strasse. Rothenburg is rond 1000 na Christus gesticht en heeft het Middeleeuwse karakter binnen de stadsmuren behouden. Terwijl we dwalen door de straatjes lijkt het of we terug stappen in het verleden. De tijd heeft hier stil gestaan. We lopen over de oude stadsmuur, bekijken het stadhuis, de toegangspoort en de verdedigingswerken. Rothenburg ob der Tauber is een mooie start van de vakantie. De komende dagen posten we meerdere berichten op de website, maar sturen niet bij ieder bericht een update om een overdaad aan mail te voorkomen. Check af en toe de website. Door op ‘welkom’ te klikken, kom je altijd bij het nieuwste bericht.Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Cees Janssen
Ja, een schilderachtige omgeving. Echt genieten!!!

Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Jenny
Van dit plaatsje hebben wij een legpuzzel!

Post on : Saturday August 22nd 2020 | Post by : Ronald
@Jenny, leuk die wil ik wel eens lenen
Eerdere berichten

Volgen:

In de afgelopen periode hebben zich meerdere bezoekers aangemeld. Deze aanmeldingen gaan we eerst verwerken. Morgen kun je je weer aanmelden om ons te volgen. Excuus voor het ongemakt, maar hiermee proberen we echte aanvragen en spam te filteren.

Eerdere berichten


2022
Weekendje Amerongse Berg
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

114 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
eSwatini (Swaziland) |
eSwatini (Swaziland)
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Gambia | De Arch22 in Banjul en de steencirkels van Wassu
Gambia
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland | De kerk in Reykjavik en de gletsjerwandeling
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kaapverdië | Het fort en de Fogo vulkaan
Kaapverdië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Madagascar |
Madagascar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noord Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Noord Macedonië
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
San Marino | San Marino gelegen op een hoge rotspunt
San Marino
Schotland |
Schotland
Senegal | Een vervet monkey en varen op de Gambia rivier
Senegal
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland