Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Spissky castle

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

Op een van de rotspunten aan de rand van de Slovaakse Tatra mountains liggen de restanten van het Spissky kasteel. De kasteel is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Slowakije. Ook van binnen is het kasteel de moeite waard. Helaas is het kasteel in de 18de eeuw bij een brand zwaar beschadigd geraakt. De kasteelmuren en torens zijn nog goed bewaard gebleven of hersteld. Vanaf het kasteel is er een wijd uitzicht over het lager gelegen landschap.

Cave Bath

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

In Miskolc hebben we gezwommen in het Cave Bath van Miskolctapolca. dit zwembad is gemaakt in gangen in een grot. Je kunt zwemmend van de ene grot naar de andere grot. Een erg leuke ervaring.

Istvan Cave druipsteengrotten

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

In Lillafured, nabij Miskolc in Hongarije hebben we de druipsteengrotten van Istvan bezocht. Rondleidingen worden ieder uur gegeven. We kwamen precies op tijd aan om aan te sluiten voor de rondleiding van twee uur. Veel hadden we niet aan de gids. De gehele rondleiding was in het Hongaars. Hier is werkelijk niets van te maken.

Bukovina

30
June
2018
By: Ronald
Post on : Saturday June 30th 2018 | Post by : Ronald

We zitten in het prachtige gebied Bukovina in de Oostelijke Karpaten. De streek is bekend om zijn mooie landschap en zijn middeleeuwse kerken die van onder tot boven zijn bedekt met fresco's. Helaas heeft het de hele nacht gegoten en ook nu is het donker en nat. Dat komt de kleuren van de kerken niet ten goede, maar het is wat het is. We doen er drie aan en ze zijn alledrie prachtig op zichzelf maar toch pakt de eerste mij het meest, die van Moldovita. Onderweg komen we een aantal keren toch wel wat gevolgen tegen van de hevige regenval. De rivieren zijn buiten hun oevers getreden en hier en daar is een stuk weg verdwenen. We vervolgen onze reis in westelijke richting (de richting naar huis moet toch een keer ingezet worden) en overnachten tegen de grens met Hongarije. En om in het thema kerken, kloosters etc te blijven slapen we vannacht in hotel de Kardinaal.

Dubre bun Moldova

30
June
2018
By: Ronald
Post on : Saturday June 30th 2018 | Post by : Ronald

Na een paar heerlijke dagen nemen we vandaag afscheid van Moldavië, een leuk klein landje binnen Europa tussen twee reuzen in, Roemenië en de Oekraïne. We rijden via het noorden het land uit. We gaan eerst nog even langs Soroca waar een Middeleeuws kasteel staat. Ook is dit gebied bekend van de Roma zigeuners, die hebben we alleen niet gezien, die waren auto's jatten denk! Na dit bezoek rijden we door naar de Roemeense grens. Voor het eerst duurt het wat langer en moet de kofferbak een paar keer open. Of we wodka of wijn bij ons hebben? Tuurlijk niet, dat is allang op. In de buurt van Moldovita hebben we ons hotel geboekt.

Transnistrie

28
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 28th 2018 | Post by : Ronald

Vandaag hebben we een excursie gemaakt naar het zelf onafhankelijk verklaarde land Transnistrie. Het land wordt internationaal niet erkend. Moldavië beschouwd de afvallige provincie tot haar grondgebied. Transnistrie is volledig gericht op Rusland. Bij de grens worden de paspoorten geregistreerd. Daarna mogen we het land in. In de hoofdstad Tiraspol staan kolossale gebouwen met een standbeeld van Lenin. Op het centrale plein start een tank monument ter ere van de overwinning op Moldavië in 1992. Het is zeer bijzonder om rond te lopen tussen de Sovjet architectuur in een land dat eigenlijk niet bestaat. Zullen we dit land meetellen tijdens onze reis?

Met Brutus door de wijngrotten

28
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 28th 2018 | Post by : Ronald

Misschien wel een van de grappigste activiteiten die we gedaan hebben tijdens deze reis is een tour door de wijngrotten van Moldavië. In de mergelgrotten zijn ruim twee miljoen wijnflessen opgeslagen. Het complex is zo groot dat onder de grond een heel stratenplan ligt. Met een gids kun je tussen de wijnvaten doorrijden. Een zeer leuke ervaring.

Rotsklooster van Orhei

28
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 28th 2018 | Post by : Ronald

Net buiten Chisinau ligt het café monastery van Orhei. In een grot hebben monniken een prachtige kerk gecreëerd.

5.000 kilometer gereden

28
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 28th 2018 | Post by : Ronald

Twee dagen passeerden we de grens met Moldavië. Hierbij passeerden we ook de vijfduizend kilometer grens. In het zuiden van Moldavie bezochten we de stad Comrat. Comrat is de hoofdstad van de autonome provincie Gagaoezie. Later op de middag arriveerden we in de hoofdstad van Moldavië. Tijdens de avondwandeling door het centrum zagen we de statige gebouwen van de stad.

Op de rand van Moldavie

25
June
2018
By: Ronald
Post on : Monday June 25th 2018 | Post by : Ronald

Na een heerlijke dag in Boekarest met grote boulevards en kolossale gebouwen zijn we richting het noorden gereden, Transilvanie, de streek waar Dracula vadaan komt, althans dat is wat iedereen graag geloofd. Helaas was de geplande Transfagarasanpas afgesloten tot 1 juli wat wel jammer was. In Bran staat het kasteel van Vladimir de derde , beter bekend als Dracula. Verwacht nou geen spookslot want dat is het allerminst. Het heeft wat weg van een kasteel in De Efteling en ook de entourage eromheen. Wat een kermistent. Allerlei stalletjes vol met meuk en legio mensen. Het werd dus naar binnen schuifelen. Binnen zag het er best aardig uit. Weer een vinkje. Daarna nog even een burchtkerk meegepakt in Prejmer. Je komt anders niet aan de religie quotum :-) :-). In Braso was ons slaap stalletje gereserveerd voor die nacht. Onwijs leuk midden in het oude centrum. Braso is bekend (bij de Roemenen dan) om zijn zwarte kerk. Gek genoeg geen zwart te zien.maar deze naam is een erfenis na een fik in 1600 zoveel. 's Morgens nog even naar boven geklommen naar een uitzichtspunt. (Kabelbaan was gesloten) en rond de middag op weg naar Galati, onze laatste stop in Roemenië voordat we morgen Moldavië induiken!

Palatul Parlamentului

23
June
2018
By: Ronald
Post on : Saturday June 23rd 2018 | Post by : Ronald

Het parlementespaleis van Bukarest is het een na grootste gebouw ter wereld. De voormalig dictator Ceausescu gaf opdracht om dit immense gebouw te laten bouwen. Hiervoor werden hele wijken plat gewalst. De bouw startte in 1984. De dictator heeft het resultaat nooit afgezien. Na zijn dood in 1989 besloot men de bouw af te ronden, omdat veel materialen al besteld waren. In 1997 voltooide men de bouw. Alleen het Pentagon in de Verenigde Staten is qua omvang groter. Tijdens de rondleiding bezoeken we grote conferentiezalen, statige gangen en immense trapportalen. Overal is marmer verwerkt. Vanaf het balkon boven de hoofdingang zien we de zes kilometer lange boulevard die voor het parlementspaleis aangelegd is. Het is bizar om door zo'n enorm groot gebouw te lopen. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids aan dat we twee kilometer door het gebouw afgelegd hebben.

Veliko Tarnovo

23
June
2018
By: Ronald
Post on : Saturday June 23rd 2018 | Post by : Ronald

Op zo'n drie uur rijden van de Bulgaarse hoofdstad Sofia, ligt de oude hoofdstad Veliko Tarnovo . Boven de steile kliffen van de Yantra rivier liggen de ruïnes van het indrukwekkende Tsarevets fort. In de ommuurde vesting bekijken we de Boudewijns toren. De toren waar Boudewijn van Vlaanderen gevangen zat, de patriarchaatkerk op de hoogste punt van Tsarevets, de restanten van het koninklijk paleis en op het meest noordelijkste puntje de executierots, waar veroordeelden van de rots in de Yantra rivier gegooid werden.

De Bulgaarse hoofdstad Sofia

21
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 21st 2018 | Post by : Ronald

Aan het einde van dag 15 komen we aan in Sofia. Net aan de noordzijde van het centrum hebben we ons hotel. Brutus kunnen we parkeren bij een dependance 300 meter terug in de eenrichting straat. Om hier te komen moeten we opnieuw de brede boulevard op. Nadat de Landrover gestald is, wandelen we in enkele minuten naar het plein bij de Alander Nevski kathedraal. Vanuit deze kathedraal dwalen we door het centrum van de stad. In 2013 hebben we de hoofdstad ook bezocht. De wandeling door het centrum is nu een feest der herkenning. Het restaurant waar we destijds gegeten hebben staat nu leeg. Het wat verlaten park van toen, is nu een trendy plek met terrasjes. Grappig te zien hoe de stad hetzelfde is gebleven en waar de stad volledig veranderd is. Op een buitenterras onder de bomen bestellen we iets te eten. Aan het einde van de avond wandelen we weer terug naar het hotel. Leuk om De herinneringen aan Sofia weer even op te halen.

Op weg naar Skopje

21
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 21st 2018 | Post by : Ronald

Hier nog even een update over wat we de afgelopen dagen gedaan hebben. Vanuit Butrint onze laatste stop in Albanië Gijrokaster. Erg gezellig dorpje met leuke smalle straatjes. Hier vandaan gaan we naar ons volgende land: Macedonië . Aan het meer van Ohrid hebben we een camping die het midden houdt tussen een caravanopslag en vluchtelingenkamp maar we kunnen pitten. De volgende dag rijden we naar het plaatsje Ohrid. Daar struikelen we over de Nederlanders, dat is een tijdje geleden. Ook wij doen uiteraard alle toeristische highlights aan. Eind van de midag slaan we ons campement op in het noorden van het meer. De volgende dag zetten we koers naar de hoofdstad Skopje. Eerst maken we een stop bij het prachtige klooster van Sveti Johan Bigorski. Aan religie ontbreekt het niet deze vakantie. Eenmaal in Skopje gaan we naar het grote centrale plein. Wat een immens grote beelden staan daar. Ook de gebouwen zijn groter dan groot en het doet erg protserig en bombastisch aan. De oude wijk is gezellig en 's avonds eten we in de wijk waar heel veel lokale komen. Het leek of het restaurant voor het eerst open was , wat een chaos, een gesleep met tafels en niemand wist goed wat hij doen moest. Het eten was prima. Voldaaan terug naar het hotel. Voor het opleuken van dit verhaal treffen jullie ook nog wat foto's...dus lekker naar beneden scrollen!

Het klooster van Sveti Jovan Bigorski

21
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 21st 2018 | Post by : Ronald

In de bergen van Macedonië ligt het mooie klooster van Sveti Jovan Bigorski

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht