Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

De Geysir geiser

12
August
2021
By: Ronald
Post on : Thursday August 12th 2021 | Post by : Ronald

Met een bezoek aan de geiser Geysir, sluiten we de reis op IJsland af. Morgen vliegen we weer terug naar huis. De Geysir is de naamgever van de geisers. Een natuurverschijnsel waarbij door een opbouwende druk in de aarde regelmatig water omhoog gespuwd wordt. Vroeger spoot de Geysir om het uur water. Door waspoeder in de trechter te gooien kon de ontlading eerder geactiveerd worden. Wel zo makkelijk voor tourgroepen. Dit gebeurde echter zo vaak dat de geiser stopte met spuiten. De naast gelegen Strokkur geiser spuit ieder vijf minuten het water zo'n twintig meter omhoog. Net zo indrukwekkend en het gebruik van poeder is tegenwoordig verbodenPost on : Thursday August 12th 2021 | Post by : Huibert en Danielle
Mooie trip Ronald, dat geeft inspiratie.

Post on : Friday August 13th 2021 | Post by : Karin Meijer
Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. En welkom thuis

Post on : Sunday August 15th 2021 | Post by : Caroline
Nic, zag er waanzinnig uit, zal weer tegenvallen thuis te zijn.
Landmannalaugar

11
August
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday August 11th 2021 | Post by : Ronald

In het binnenland van IJsland ligt Landmannalaugar. Omdat Landmannalaugar alleen met een 4x4 wagen te bereiken is, nemen we de 4x4 bus vanuit Hella. In Landmannalaugar maken we een flinke wandeling naar de Brennisteinsalda. Vanaf de top van deze berg hebben we zicht op de kleurrijke rhyolietbergen, warmwaterbronnen en uitgebreide lavavelden. Na de bergwandeling nemen we een duik in de people s pool. Een natuurlijke hotspring in de natuur. Daarna gaan we met de bus weer terug

Achter de waterval

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

Van alle watervallen die we tot nu toe gezien hebben op IJsland, is de Seljalandsfoss waterval bijzonder. Er loopt een pad achter de waterval langs. Hierdoor kun je achter het vallende water komen. Het opspattende water vormt echter een spray. De spray vormt een regenboog met de laag staande zon. Helaas worden wij door de spray en de wind nog best nat

De Dyrholaey vogelrots

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

Net voorbij Vik ligt vlak bij de vuurtoren de Dyrholaey rots. De rots heeft twee bogen door het zeewater gevormd. Vanaf de vuurtoren is de rotsformaties goed te zien. Ook komen hier veel Papagaaiduikers. Op de rotsen zitten talrijke vogels. De wat onhandige beestjes proberen op te vliegen om eten te zoeken. De sterke wind maakt dit lastig. Bij de landing laten sommige Papagaaiduikers zich gewoon het laatste stukje vallen.

De Justin Bieber canyon

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

Bij het plaatsje Kirkjubæjarklaustur bevindt zich de Fjadrargljufur canyon. Een prachtige 100 meter diepe kloof, die twee miljoen jaar geleden tijdens de ijstijd gevormd is. Veel recenter is de canyon bekend geworden door een videoclip van Justin Bieber. Sindsdien bezoeken veel toeristen de kloof. Door de toeloop heeft men de kloof zelf afgesloten. We wandelen langs de canyon  en kijken vanaf platforms in de schitterende kloof.

Vatnajökull National Park

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

We rijden naar Skaftafell, onderdeel van het Vatnajökull National Park. Het natuurgebied rond de grootste gletsjer van het land. Vanuit Skaftafell maken we een wandeling naar de Svartifoss waterval. Het pad loopt geleidelijk omhoog. Na 1,5 kilometer zien we de waterval liggen. Het water stroomt over de prachtige basaltrotsen.

Lopen op de gletsjer

09
August
2021
By: Ronald
Post on : Monday August 9th 2021 | Post by : Ronald

Op de parkeerplaats heet May ons welkom. Zij begeleidt ons bij onze gletsjer wandeling. Ze spoort ons aan om snel door de vallei te lopen. Hoe eerder we bij het ijs zijn hoe beter, zegt ze. Het eerste gezicht op de gletsjer valt wat tegen. De ijskap is bedenkt met gruis en as. Alles is zwart. May legt uit dat de donkere laag de zon afketst en dus het ijs beschermt. Straks is de gletsjer wel wit, verzekert zij ons. We binden de ijzers onder de schoenen en lopen het ijs op. Op het plateau hebben we zicht op de Falljökull gletsjer. Een schitterend gezicht. Diepe lichtblauwe gaten in het ijs voeren het smeltwater af. Het ijs kan hier wel honderd meter dik zijn.

Varen tussen de ijsschotsen

08
August
2021
By: Ronald
Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Ronald

Het Jökulsarlón gletsjermeer ligt aan de uitlopers van een gletsjer. Het meer is maar liefst acht kilometer groot. Wij gaan aan boord van een amfibie vaartuig. De boot rijdt vanaf de kant het meer in. Van dichtbij is goed te zien hoe groot de drijvende brokken zijn. Sommige steken wel vijftien meter boven het water uit. En dan te bedenken dat maar een tiende van een ijsberg zichtbaar is. De rest bevindt zich onder water.

Het Fjallsarlon gletsjermeer

08
August
2021
By: Ronald
Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Ronald

Het Fjallsarlon meer ligt aan de voet van een gletsjer. Het ijs dat afgebroken is van de gletsjer drijft in het meer. De witte en blauwe kleuren van het ijs weerspiegelen in het water. Heel langzaam drijven de schotsen naar de uitloop naar zee. Veel brokken zijn nog te groot om door de ondiepere rivier afgevoerd te kunnen worden. Pas al ze flink gesmolten zijn kunnen zij er door. In bootjes varen toeristen tussen de schotsen door. Hierdoor is pas goed te zien hoe groot de ijsdelen zijn.

De 128 meter hoge Hengifoss

07
August
2021
By: Ronald
Post on : Saturday August 7th 2021 | Post by : Ronald

IJsland heeft nu eenmaal een groot aantal indrukwekkende watervallen. De 128,5 meter hoge Hengifoss mag in dit overzicht zeker niet ontbreken. Vanaf het parkeerterrein leidt een twee kilometer lang pad naar de waterval. Direct na de start loopt het flink omhoog. Langzaam klimmen we naar de Hengifoss. Precies halverwege is een uitkijkplatform naar de kleinere Litlanesfoss. Deze waterval stroomt van een basalt rotsformatie. Na een klein uurtje bereiken we de voet van de Hengifoss. Het water klettert van een indrukwekkende hoogte naar beneden. In de rotswand geven de kleuren de verschillende lavastromen weer. De rotswand is uit zeker drie grote erupties opgebouwd.Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Caroline
Super mooie reis Nic, geniet !!!
Papagaaiduikers

06
August
2021
By: Ronald
Post on : Friday August 6th 2021 | Post by : Ronald

Bij het havenplaatsje Borgarfjodur Eystri ligt een vogelrots waar ieder jaar papagaaiduikers hun nesten maken. De vogelrots is vanuit de haven goed zichtbaar. Vanaf een platform kun je de vogeltjes van dichtbij zien. Hoewel het broedseizoen van de papagaaiduikers al redelijk haar einde nadert, zien we op de rotsen nog enkele vogels zitten. Wat een grappige beestjes zijn dit. Ze lijken zich niet te bekommeren om hun toeschouwers. Sommige papagaaiduikers vliegen uit om eten te zoeken voor hun jongen. Andere huppen wat heen en weer rond het nest.

Het broertje: de Selfoss

06
August
2021
By: Ronald
Post on : Friday August 6th 2021 | Post by : Ronald

Via een wandelpad van de Dettifoss komen we stroomopwaarts bij de Selfoss. De Selfoss wordt gezien als het kleinere broertje van de Dettifoss. De waterval is er niet minder om. Al het water dat anderhalve kilometer verderop van de Dettifoss valt, valt hier al van de Selfoss waterval. Door het brede water voor de waterval is ook deze waterval bijzonder om te zien. Omdat je een pad van 1,5 kilometer moet lopen naar deze waterval is het hier een stuk rustiger met toeristen

De enorme Dettifoss waterval

06
August
2021
By: Ronald
Post on : Friday August 6th 2021 | Post by : Ronald

De indrukwekkende Dettifoss waterval ligt in een diep uitgesleten canyon. Deze honderd meter brede en 44 meter hoge waterval is qua waterverplaatsing de grootste waterval van Europa. Vanaf de rand van de waterval zien we het water zich door de smalle canyon persen. Door het zonlicht op het opspattende water vormt zich een regenboog. Onvoorstelbaar dat zoveel water over de rand van de waterval kan stromen. Dag in dag uit.

Walvis-spotten op zee

05
August
2021
By: Ronald
Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : Ronald

Husavik noemt zich zelf de walvis hoofdstad ter wereld  we stappen aan boord om walvissen te gaan spotten. Al vrij snel zien we twee bultrug walvissen in het water. Ze zijn telkens boven en duiken daarna voor enkele minuten onder. Bij het duiken komt de staart boven water uit. Wat een prachtige dieren zijn dit.Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : Cees
moet geweldig zijn zo groots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : jan van loenen
Gaaf

Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Caroline
Heel bijzonder
Havenstadje Husavik

04
August
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday August 4th 2021 | Post by : Ronald

Husavik is een klein havenstadje in het noorden van IJsland. Hoewel Husavik nog net onder de poolcirkel ligt, wordt het in de zomer nauwelijks echt donker. De zon gaat wel onder, maar het zonnelicht blijft zichtbaar. Husavik werd vorig jaar opeens bekend door de Netflix film Fire Saga. De uitspraak "Jaja Ding Dong" uit deze film is hier op T-shirts te koop.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht