Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Kennismaking met Riyadh

08
October
2022
By: Ronald
Post on : Saturday October 8th 2022 | Post by : Ronald

Rond elf uur ‘s avonds landen Maarten, Monique en ik op de luchthaven van Riyadh in Saudi Arabië. Het begin van een tweeweekse rondreis over het Arabische schiereiland. Na de douane formaliteiten rijden we met onze huurauto de hoofdstad in. Zo midden in de nacht is het nog behoorlijk druk op de weg. Riyadh telt vijf miljoen inwoners. We zien de wolkenkrabbers in het centrum al liggen. De snelheidslimieten zijn een beetje gokken. De cijfers staat in het Arabisch aangegeven. Met een beetje puzzelen komen we er uit. Het hotel is lastiger te vinden. Ook hier zijn alle teksten op de gevels in het Arabisch. We lopen eerst het verkeerde hotel binnen. De receptionist verwijst dat wij een boeking hebben in het hotel honderd meter terug.

Weekendje Amerongse Berg

02
October
2022
By: Ronald
Post on : Sunday October 2nd 2022 | Post by : Ronald

Net buiten Veenendaal, in het plaatsje Overberg, ligt het Landal vakantiepark de Amerongse Berg. Een leuke uitvalsbasis voor een gezellig familieweekendje. Het vakantiepark grenst aan de bossen tussen Amerongen en Veenendaal. Door de bossen lopen we in ruim anderhalf uur naar het Kasteel Amerongen in Amerongen. In het kasteel is een expositie gewijd aan het rampjaar 1672. Tijdens de Franse inval werd het kasteel tot de grond toe afgebrand. Het huidige kasteel verrees kort daarna op de funderingen. Ook is Rhenen goed te bereiken door middel van een mooie fietsroute. Vanuit Rhenen loopt de route langs de Grebbeberg.Post on : Thursday October 13th 2022 | Post by : Ronald Boelen
Hey, je was in mijn achtertuin!

Post on : Friday October 14th 2022 | Post by : Ronald
Wat grappig, dan had ik wel even langs kunnen komen
Varen door de mangrove

31
August
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday August 31st 2022 | Post by : Ronald

Het Kiang West National Park is het grootste natuurpark van Gambia. Het park ligt direct aan de Gambia rivier. Met twee kleine bootjes steken we de Gambia rivier over. Dit is nog best spannend omdat de boten niet helemaal waterdicht blijken te zijn. Onderweg wordt gehoosd. Aan de overzijde van de brede rivier varen we de mangrove bossen in. Vogels zitten in de bomen of verblijven tussen de drijvende waterplanten. Een pelikaan vliegt weg en een varaan duikt het water in. Wat een mooie omgeving. Veilig keren we weer terug aan de wal.

Steencirkels van Wassu

31
August
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday August 31st 2022 | Post by : Ronald

In Gambia en Senegal zijn verschillende mysterieuze steencirkels gevonden. Een cirkel van stenen pilaren met een doorsnede van enkele meters. De cirkels diende vroeger waarschijnlijk als graven, zo legt de lokale gids uit. Maar helemaal zeker is met niet. De zware pilaren zijn in de nabij gelegen rotsen gehouwen en waarschijnlijk op palen naar de locatie gerold. Men schat dat de cirkels zo'n twee eeuwen oud zijn. Er zijn spullen van voor de jaartelling gevonden. Logisch dat deze bijzondere cirkels op de Unesco werelderfgoederen lijst staan.

Nationaal park Niokolo Koba

29
August
2022
By: Ronald
Post on : Monday August 29th 2022 | Post by : Ronald

Het natuurpark Niokolo Koba is met bijna één miljoen hectare het grootste natuurreservaat van West-Afrika. Met een oude truck gaan we of safari in het park. In de laadbak staat een bank met plaats voor zestien personen. De gids klimt op het dak van de cabine om wild te spotten. Door het hoge gras tijdens de regenperiode is het lastig kleine beesten te spotten. Ook groter wild kan zich in het immense natuurgebied vrij bewegen. De oogst van onze safari zijn vooral apen, bavianen, antilopen en wilde zwijnen. Toch is het leuk en een soort van spannend om een paar uur op safari tocht te gaan

Slaveneiland Janjanbureh

27
August
2022
By: Ronald
Post on : Saturday August 27th 2022 | Post by : Ronald

Het eiland Janjanbureh, voorheen Georgetown, in de Gambiarivier diende vroeger als administratief centrum en doorvoerplaats van de slavenhandel. Vanuit de omliggende gebieden werden slaven naar dit eiland getransporteerd en verzameld. Via de rivier werden ze verder gebracht naar Banjul, voordat de overtocht naar Amerika volgde. In het kleine dorpje Janjanbureh zijn nog een paar gebouwen die herinneren aan die tijd. Vreemd genoeg is er geen museum die deze zwarte bladzijde belicht.

De Gambiaanse hoofdstad Banjul

26
August
2022
By: Ronald
Post on : Friday August 26th 2022 | Post by : Ronald

De Arch 22 herdenkingsboog biedt toegang tot de hoofdstad Banjul. De boog werd in 1996 gebouwd om de staatsgreep van dictator Yahya Jammah, twee jaar eerder, te herdenken. Vanaf het balkon op de bovenste verdieping is een panorama uitzicht over de hoofstad, de haven en de mangrove bossen. In het complex is een klein museum ingericht. Er is aandacht voor het bewind van Jammah, maar ook voor de slachtoffers van zijn regime.

De stranden van Gambia

25
August
2022
By: Ronald
Post on : Thursday August 25th 2022 | Post by : Ronald

Gambia is het kleinste land van Afrika en ligt gesitueerd rond de Gambia rivier. Tijdens de kolonisatie verdeelde de Engelsen en de Fransen het land. De Engelsen kregen zeggenschap over de rivier en de directe omgeving. De Fransen over het omliggende land, het huidige Senegal. Aan de korte kuststrook liggen luxe toeristenhotels en resorts. Hoewel Gambia maar 250 kilometer lang is, komen veel toeristen niet verder dan het strand.

Wandelen in de Dolomieten

11
July
2022
By: Ronald
Post on : Monday July 11th 2022 | Post by : Ronald

Met een flinke bergwandeling door het bergmassief van de Dolomieten sluiten we de vakantie in Italië af. We beginnen de wandeling op 1.680 meter en lopen tot de boomgrens op 2.050 meter. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de steile bergpunten van de Dolomieten. In totaal wandelen we zes uur door de bergen. We zijn dan ook wel,blij dat we weer terug bij de auto zijn. We hebben bijna achttien kilometer gelopen. Desondanks een leuke afronding van onze reis. We nemen alle ervaringen en opgedane herwinningen (en dat zijn er heel veel) mee terug naar Nederland.

Het San Marco plein in Venetie

09
July
2022
By: Ronald
Post on : Saturday July 9th 2022 | Post by : Ronald

Vanuit Verona nemen we de trein naar Venetië. Het is iets meer dan een uurtje rijden. Wanneer we uitstappen, zien we voor het station al het eerst water liggen. Wij dwalen door de smalle straatjes van de stad en passeren verschillende kanaaltjes. Over het water worden toeristen in gondels vervoerd. We komen uit bij het San Marco plein. Het belangrijkste plein van Venetië. Hier staat ook het Dogen paleis. De vertrekken van het paleis zijn waanzinnig mooi. De plafonds zijn met goud ingelegd. Iedere volgende ruimte lijkt nog mooier dan de vorige. In het paleis werd ook recht gesproken. Via de beroemde en beruchte Brug der zuchten werden criminelen gaan de gevangenis geleid. Nu lopen wij over de brug om de cellen te bekijken.

De arena van Verona

08
July
2022
By: Ronald
Post on : Friday July 8th 2022 | Post by : Ronald

In het centrum van Verona, in het hart van de oude stad staat een oude arena. Hier werden vroeger gladiatoren wedstrijden gehouden. Tegenwoordig wordt de arena nog altijd voor opera’s gebruikt. Een mooie ambiance.

De Portici van Bologna

07
July
2022
By: Ronald
Post on : Thursday July 7th 2022 | Post by : Ronald

Bologna staat bekend om de portieken, de overdekte stoepen voor voetgangers. De portieken bieden bescherming tegen de felle zon. In totaal telt de stad meer dan veertig kilometer aan portieken. De zogenaamde Portici staan op de aunesco Werelderfgoedlijst.

Het kleine landje San Marino

06
July
2022
By: Ronald
Post on : Wednesday July 6th 2022 | Post by : Ronald

San Marino behoort tot een van de kleinste landjes van Europa. het wordt volledig omsloten door Italië. Het landje is ooit ontstaan op een zevenhonderd meter hoge rotspunt. Vanuit de drie verdedigingsmuren kon men de omgeving in de gaten houden. We parkeren praktisch bovenaan, aan de rand van het voetgangersgebied. We lopen naar ons hotel in de smalle knusse straatjes. Het is druk met dagjesmensen. Vanaf de stadsmuur kijken we de diepte in. We bezichtigen het stadhuis met het wapen van De strijder San Martinus en betreden twee van de drie torens. ‘s Avonds eten we op een terras met uitzicht op het dal.Post on : Saturday July 16th 2022 | Post by : Ronald Boelen
Weer een mooie reis zo te zien. Aantal plaatsen ben ik ook geweest maar ik zie dat ik nog 1x terug moet:-) Veel plezier!
Franciscus van Assisi

05
July
2022
By: Ronald
Post on : Tuesday July 5th 2022 | Post by : Ronald

Assisi is een van de bekendste plaatsen van Umbrië. Hier stichtte in de dertiende eeuw Franciscus van Assisi een klooster om te leven in armoede en soberheid. Na zijn dood werd op de plek een kathedraal gebouwd. De enorme kathedraal heeft een onder- en een bovenkerk. In de crypte onder de kerk ligt de tombe van Franciscus. Ook aan een van zijn eerste volgelingen, Clara van Assisi, is een kerk gewijd. Het gebalsemde lichaam ligt in de crypte onder kerk.

De Piazza del Campo van Siena

04
July
2022
By: Ronald
Post on : Monday July 4th 2022 | Post by : Ronald

Siena is een eeuwenoude stad, die al in de dertiende eeuw een belangrijke rol speelde. In het historische centrum op het Piazza del Campo voor het stadhuis worden nog altijd paardenraces gehouden. Wij zijn net te laat. De race was twee dagen geleden. Het zand ligt nog rond het plein. De historische binnenstad van Siena staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zeer terecht.

Eerdere berichten

Volgen:

In de afgelopen periode hebben zich meerdere bezoekers aangemeld. Deze aanmeldingen gaan we eerst verwerken. Morgen kun je je weer aanmelden om ons te volgen. Excuus voor het ongemakt, maar hiermee proberen we echte aanvragen en spam te filteren.

Eerdere berichten


2023
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

118 Landen bezocht