Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

Archeologische site Baalbek

19
May
2023
By: Ronald
Post on : Friday May 19th 2023 | Post by : Ronald

Baalbek is een oude stad bekend om zijn indrukwekkende Romeinse ruïnes, die dateren uit de 1e eeuw voor Christus. Het meest opvallende kenmerk van Baalbek is de Tempel van Jupiter, een kolossaal bouwwerk met gigantische zuilen die de tand des tijds hebben doorstaan. De stad was ooit een belangrijk religieus centrum, gewijd aan de aanbidding van de Fenicische god Baäl. Wanneer ik tussen de overblijfselen van de oude stad dwaal zie ik prachtige tempels, zuilengalerijen en een groot podium dat ooit diende als een podium voor gladiatorengevechten. Baalbek is een UNESCO-werelderfgoed en weerspiegelt de grootsheid van het oude Romeinse rijk.

Het paleis van Beiteddine

18
May
2023
By: Ronald
Post on : Thursday May 18th 2023 | Post by : Ronald

In de bergen ten zuiden van Beiroet ligt het Ottomaanse paleis Beiteddine. Dit is het grootste paleis van het land. Alleen de enorme binnenplaats is indrukwekkend. Het paleis telt verschillende ontvangst ruimtes, hammans (badhuizen) en fonteinen. Het paleis wordt in de zomermaanden nog gebruikt door de president. Vandaag is hij niet aanwezig en kunnen we de ontvangstkamers aanschouwen.

Verrassend Beiroet

18
May
2023
By: Ronald
Post on : Thursday May 18th 2023 | Post by : Ronald

De Libanese hoofdstad Beiroet is een mengeling van oude historische gebouwen uit de Ottomaanse periode en moderne nieuwbouw langs de kust. Libanon kent veel armoede. Om onrusten rond de Grand Serail, het parlementspaleis te voorkomen is de wijk rond de regeringsgebouwen afgezet. Lokale mensen mogen deze wijk zonder permit niet betrekken. Huizen, restaurants en winkels staan er nu leeg bij. Wachten op verval. Ook de prachtige kerken met mooie fresco’s kunnen geen bezoekers meer ontvangen. De Mohammed Al-Amin moskee staat net aan de rand van de wijk. De plek waar ook Romeinse opgravingen gevonden zijn. In augustus 2020 werd Beiroet opgeschikt door een enorme explosie. In de haven ontplofte een lading. Het havengebied en de omliggende gebouwen in het centrum werden tot kilometers ver verwoest. Nog altijd zijn de sporen van deze explosie zichtbaar.

Miljonair voor een week

17
May
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday May 17th 2023 | Post by : Ronald

De economie van Libanon is in een slechte staat. Het land kampt al jaren met slechte politieke leiders, corruptie en torenhoge inflatie. Veel bankkantoren zijn gesloten. De officiële koers van de Libanese pond is 15.000 pond voor een euro. Op straat geldt deze koers helemaal niet. Hier krijg je zes keer zoveel voor een euro. Dit betekent als je honderd euro wisselt je 9 miljoen Libanese pond ontvangt. Zo ben je in Libanon snel miljonair. Wel moet je 80.000 Pond afrekenen in de supermarkt voor een flesje cola. In de restaurants hoeft de stapel geld niet mee. Hier wordt alles in Amerikaanse Dollars betaald. Niet alleen bij toeristen, maar ook door de Libanezen zelf.Post on : Friday May 19th 2023 | Post by : Nicolette Blom
Lekker gevoel zoveel poen......
De Refter van de Abdij van Park

14
May
2023
By: Ronald
Post on : Sunday May 14th 2023 | Post by : Ronald

Net buiten de ringweg rond Leuven ligt de Abdij van Park, een historisch en architectonisch juweeltje dat dateert uit de 12e eeuw. Deze cisterciënzerabdij is omgeven door uitgestrekte groene parken en vijvers, waardoor het een serene en vredige omgeving is. Het imposante abdijgebouw zelf is een mix van gotische en barokke stijlen en heeft prachtige gevels en binnenplaatsen. Binnenin vind je een schat aan cultureel erfgoed, waaronder een prachtige abdijkerk met indrukwekkende glas-in-loodramen en een uitgebreide bibliotheek met zeldzame boeken en manuscripten. De refter van de Abdij van Park is een prachtige ruimte die doordrenkt is van geschiedenis en een gevoel van sereniteit uitstraalt. Het is een grote zaal die ooit diende als eetzaal voor de monniken van de abdij. De refter wordt gekenmerkt door zijn imposante architectuur, met hoge gewelfde plafonds, gotische bogen en grote ramen. De muren zijn versierd met sobere maar elegante fresco's en schilderingen, die religieuze thema's en taferelen uit het monastieke leven afbeelden.

De Universiteitsbibliotheek van Leuven

13
May
2023
By: Ronald
Post on : Saturday May 13th 2023 | Post by : Ronald

Met Rita ga ik een weekendje naar de prachtige Belgische stad Leuven. Leuven is de thuisbasis van een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld, de KU Leuven. Hierdoor heeft Leuven een bruisend studentenleven en een levendige sfeer. De stad staat bekend om zijn historische architectuur, met de prachtige gotische Sint-Pieterskerk en het imposante stadhuis als hoogtepunten. De Universiteitsbibliotheek aan het Mgr Ladeuzeplein mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. vanaf de toren van de bibliotheek kijken we uit over het histroische centrum. Van de Stella Artois brouwerij tot aan het Groot Begijnhof. Alles zien we liggen. Op één van de gezellige terrasjes bestellen we een Belgisch biertje. Het zonnetje schijnt. Heerlijk

Het watersnoodmuseum

11
April
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday April 11th 2023 | Post by : Ronald

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 vertrok zich een ramp in de Zeeuwse polders. Door een combinatie van een harde noordwesten wind en springtij braken de dijken. Het koude zeewater stroomde het Zeeuwse landschap. Ruim 1.800 mensen lieten het leven. Na de ramp probeerde men de dijken snel te dichten. Bij Ouderkerk werd tien maanden na de ramp het laatste gat gedicht. Dit deed men door grote betonnen bakken te laten zinken. Tegenwoordig wordt in de betonnen chansons de geschiedenis van dexramp getoond. Een indrukwekkend verhaal.

Met Pasen naar Zierikzee

10
April
2023
By: Ronald
Post on : Monday April 10th 2023 | Post by : Ronald

Op tweede Paasdag ben ik samen met Nicolette voor twee nachten naar Zierikzee gegaan. Zierikzee was ooit een van de machtigste en rijkste steden van Nederland. Veel historische panden zijn uit deze periode. De Dikke Toren, de toren van de in 1832 afgebrande Lievemonsterkerk. Vanaf de top van de 60 meter hoge toren hebben we een mooi uitzicht over het historische centrum. We zien de drie stadspoorten, de korenmolens en het oude stadhuis

Voor het werk in India

03
April
2023
By: Ronald
Post on : Monday April 3rd 2023 | Post by : Ronald

Samenwerken met de collega's in India werkt prima via een videoverbinding, maar toch is het ook goed om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Een korte trip van een weekje naar de collega's van Kyndryl in Noida. We worden hartelijk ontvangen. Hoewel normaliter iedereen fifty-fifty thuis en op het werk werkt, is vandaag iedereen aanwezig. Het ik leuk om iedereen te spreken en vooral ook de mensen waar ik normaliter niet direct contact mee heb.

Terug in Delhi

02
April
2023
By: Ronald
Post on : Sunday April 2nd 2023 | Post by : Ronald

Met collega's verblijf ik een weekje in Noida, een stad net buiten New Delhi. Op zondag hebben we de tijd om de stad te bezichtigen. Met de taxi rijden richting het rode fort . Het fort uit de 17de eeuw staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Hier moeten we overstappen in een tuktuk om verder te komen in de smalle straten van oud Delhi. Daarna gaan we lopend de markt op. Overal kraampjes en overal mensen. Het is druk op de zondagochtend. Terug bij het rode Fort blijken wij vooral een bezienswaardigheid. Verschillende mensen maken stiekem een foto of vragen of ze met ons op de foto mogen. Helaas kunnen we niet met iedereen op de foto. Met de taxi rijden we weer terug naar Noida.

Het past net

19
March
2023
By: Ronald
Post on : Sunday March 19th 2023 | Post by : Ronald

Parkeren in Mechelen is lastig. Wij hebben een parkeerplaats gereserveerd bij ons hotel. De doorgang is 1,65 m. Hoe hoog zou onze auto eigenlijk zijn? Gelukkig hangt een balk voor de ingang. Wanneer we onder de balk door kunnen, kunnen we ook in de garage. Voorzichtig rijden we naar de ingang. Door het glazen dak van de auto zien we dat we maar enkele centimeters speling hebben. Alleen de antenne raakt de balk. De rand van de parkeergarage is van beton. Ook hier rijden we voorzichtig onder door. Met minder dan vijf centimeter ruimte rijden we de parkeergarage in. Het paste net.

Stedentrip Mechelen

18
March
2023
By: Ronald
Post on : Saturday March 18th 2023 | Post by : Ronald

Een weekendje naar de Belgische stad Mechelen met mijn broer. In het centrum leidt de navigatie ons een straat in, waar wij niet in mogen. Ook de zijwegen leiden niet naar het hotel. Weer terug op de ringweg van de stad biedt ook geen soelaas. De straat die wij moeten hebben, ligt enkele honderden meters verderop, maar dit stukje is alleen toegankelijk voor bussen. We bellen het hotel voor hulp. Er zijn veel straten aangepast, verontschuldigt de receptionist zich. Het best kunnen jullie de hele ring rond rijden en de juiste afslag nemen. Het voelt wat vreemd om ruim tien minuten rond het centrum te rijden, maar ook de navigatie weet geen beter alternatief. Bij de tweede poging lukt het om het hotel te bereiken. Vanuit het hotel lopen we het voetgangersgebied in en komen op de Grote Markt. Op een van de terrasjes bestellen we een biertje. Vanaf het terras zien we de toren van de Rombout kerk. Ons volgende doel.

Wandelen naar de Haraun Alm

01
March
2023
By: Ronald
Post on : Wednesday March 1st 2023 | Post by : Ronald

Vanuit Kössen lopen ook prachtige wandelpaden. We volgen de Winterwandelweg naar Walchsee. Na een kleine twee uur komen we bij de toegangsweg naar de Haraunalm. De weg loopt gestaag omhoog. Het uitzicht op Kössen en Walchsee is prachtig. Na een uurtje klimmen bereiken we het restaurant aan het einde van de weg. Een mooie locatie voor een lunch. Via een andere route lopen we weer terug naar Kössen. Wanneer we weer terug zijn blijken we bijna twintig kilometer gelopen te hebben. Dit is meer dan ik gedacht had.

Skiwelt Wilderkaiser Brixental

28
February
2023
By: Ronald
Post on : Tuesday February 28th 2023 | Post by : Ronald

Een half uurtje rijden van Kössen ligt het skigebied Skiwelt Wilderkaiser Brixental. Een skigebied met de dorpen Ellmau, Scheffau, Brixen, Hopgarten, Itlter, Söll en Westendorf. We parkeren de auto bij Scheffau. Met de gondel komen we in het skigebied. Via Ellmau skiën we naar Going. Hier ben ik voorgaande jaren nog niet geweest. Na de lunch keren we terug naar Scheffau. Het is een prachtig zonnige dag. De dalafdaling terug naar Scheffau is door het mooie weer wat papperig geworden. Zonder al te veel problemen sturen we de ski's door de sneeuw.

Dichte mist op de berg

26
February
2023
By: Ronald
Post on : Sunday February 26th 2023 | Post by : Ronald

Zondagochtend zijn de skihellingen van Kaiserwinkl bedekt door een dichte bewolking. Aan de bovenzijde van de gondel is nauwelijks iets te zien. Op sommige momenten is het zicht nog geen twintig meter. Op zo'n dag is het handig dat het gebied niet zo groot is. Het is bekend hoe de piste ongeveer loopt. Gelukkig trekt de bewolking soms ook even op. Dan is er uitzicht op het dal en het dorpje Kössen.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website

Eerdere berichten


2024
Afscheid van Corsica en Sardinie
De historische stad Bastia
De San Michele de Murato kerk
Zwemmen in een natuurlijke poel
Wandeling naar de Ghjaddu waterval
De citadel van Porto-Vecchio
Prehistorische menhirs van Filitosa
Middeleeuws Bonifacio
Afscheid van Sardinië
Alghero bij avond (1)
De grotten van Neptunes
De burcht van Castelsardo
Archeologische site van Nuraghi
Het eiland Maddalena
De Costa Smeralda
Met de boot naar Sardinië (1)
Weekendje Zwolle
Afscheid van Costa Fortuna (2)
Wandeling door het regenwoud
Zeilend naar Bequia
De Nelsons Dockyard
Grens Frankrijk en Nederland
Enorme Granieten rotsformaties
Entertainment aan boord
Het strand van Pointe Marin
De Pitons van Saint Lucia
Dominica na de orkaan Maria
Snorkelen op Barbados
De oude plantages op Tobago
Het schip ontdekken
Aan boord van de Costa Fortuna
De gate is al gesloten (1)
Een Cruise in het Caribisch gebied (2)
De route van de cruise
Groene pistes in Oostenrijk
Snorkelen boven het koraal (1)
Great Barrier Reef
Fitzroy Island
Vuurwerkshow in Darwin (3)

2023
Zwemmen bij de waterval
Varen op de Yellow River in Kakadu
Rotstekeningen van Aboriginals
De streetart van Darwin (1)
West MacDonnels Range NP
Met kerst bij de Uluru rock (1)
Overnachten onder de grond
Het Hart Saltlake
Zwaar vrachtverkeer: Roadtrains (1)
The Stuart Highway door de Outback
Vanuit Adelaide naar het midden van Australië (3)
Grampians National Park
The Great Ocean Road
Op de fiets door Melbourne
Melbourne bij avond
De Tasmanian Devil
Tasman Island boottocht
The Bay of Fire
De Bennettwallaby in Freycinet
Wineglass Bay op Tasmanie
The Blue Mountains
De prachtige stad Sydney
Bondi beach (2)
Aankomst in Sydney (2)
Rondreis Australië (3)
Afscheid van India met Diwali
Uitgenodigd om Diwali mee te vieren
Het Umaid Bhavan Palace in Jodhpur
De Jaswant Thada
Het Mehrangarh fort in Johdpur
Bollywood film kijken in Raj Mandir bioscoop
Het Paleis van de Wind in Jaipur
Het enorme Amber fort
De Aarti van Varanasi
De wasceremonie in de Ganges rivier
De smalle straatjes van downtown Varanasi
Afscheid van Bhutan met het Tigers Nest (1)
Wandelen door de Phobjikha vallei
De Wangdue Phodrang Dzong
De Punakha Dzong (1)
Overnachten in een homestay (2)
Het Kila Goenpa klooster
De Chelelapas
De luchthaven van Paro (1)
Op weg naar Bhutan (3)
Met de trein naar Berlijn
De Sint-Pieterbasiliek in Vaticaan
De imposante Engelenburcht
De beroemde Trevifontein (1)
Het Pantheon
Het Colosseum
De Sixtijnse kapel
Bibliotheek Thysiana in Leiden
Weekendje Sleidinge
De grotten van Jeita
Kruisvaarderskasteel Byblos
1000 jaar oude ceder-bos
De Hammam van Tripoli
Mohammad Al-Amin Moskee (1)
Waterfront Beiroet
Souq van Sidon
Archeologische site Baalbek
Het paleis van Beiteddine
Verrassend Beiroet
Miljonair voor een week (1)
De Refter van de Abdij van Park
De Universiteitsbibliotheek van Leuven
Het watersnoodmuseum
Met Pasen naar Zierikzee
Voor het werk in India
Terug in Delhi
Het past net
Stedentrip Mechelen
Wandelen naar de Haraun Alm
Skiwelt Wilderkaiser Brixental
Dichte mist op de berg
Terug in Kössen
Das Altes Rathaus van Bamberg
Met 24 uur vertraging terug in Nederland
Paradijselijk Zanzibar (1)
Snorkelen vanaf een dhow
De slavenmarkt van Stonetown
We mogen niet vertrekken!
Fietsen door Karatu
de Ngorongoro krater
Tenten omgeblazen
De eindeloze vlakte van de Serengeti
Kamperen aan het Victoriameer
Lake Nakuru National Park
Een flesje voor een glimlach
De Samburu stam
Passeren van de Evenaar
Tientallen olifanten in het Samburu reservaat
Weer terug in Afrika
Happy New Year vanuit Nunspeet

2022
Huis van bewaring in Almelo
De laatste dag in Saudi Arabië (1)
De oude stad van Jeddah
Fontein van Koning Fahd
Een aanrijding !
Het Rijal Al Maa openluchtmuseum
Traditionele huizen in Abha
De Elephant Rock
De Leeuwentombe van Dadan
De tombes van Maiden Saleh
De oude stad van Al Ula
Wadi Al-Disah
Het kasteel van Tabuk
De weg door de woestijn
De oude Omar moskee
De Standing Stones
De citadel van Zaabal
Eten in Saudi Arabie
De kamelenmarkt van Buraydah (1)
Of we koffie met dadels willen?
The Edge of the World
Het Al Masmak fort in Riyadh
Kennismaking met Riyadh
Weekendje Amerongse Berg (2)
Varen door de mangrove
Steencirkels van Wassu
Nationaal park Niokolo Koba
Slaveneiland Janjanbureh
De Gambiaanse hoofdstad Banjul
De stranden van Gambia
Wandelen in de Dolomieten
Het San Marco plein in Venetie
De arena van Verona
De Portici van Bologna
Het kleine landje San Marino (1)
Franciscus van Assisi
De Piazza del Campo van Siena
De torens van San Gimignano
De kathedraal van Florence
De David van Michelangelo
Ponte Vecchio
Fietsen over de stadsmuren (2)
De scheve toren van Pisa (1)
Cinque Terre - Vernazza
Wandelen langs Cinque Terre
De abdij van San Fruttuoso
De Rolli paleizen in Genua
De Santi Ambrogio en Andrea Kerk
Zware file op de A7
De kathedraal van Como
Nesso aan het Como meer
Slot Loevestein
Moderne kunst
De Vleermuis bunker
The Royal Mile van Edinburgh
Bier en Whisky drinken
Het kasteel van Bouillon
Kajakken op de Semois
Kamperen in de Ardennen
De Grotten van Han
Kasteel Loenersloot
Per boot door Amersfoort
De watervallen van Manavgat
Het theater van Aspendos
De oude Griekse hoofdstad Perge
De historische haven van Antalya
Lekker ontbijten (2)
De Düden Waterval
Donkere wolken boven Pamukkale
Het wijndorpje Sirince
De antieke stad Efeze
Het heiligdom Aphrodisias
Grotbiken in de Mergelgrotten
De Tokyo reünie
Slot oud Zuylen (2)
Kasteel Sterkenburg
Slapen in een echt kasteel (1)
Kasteel Amerongen
Wijk bij Duurstede
De brakke vennen op Ameland
Met Pasen op Ameland (1)
Bagage staat nog in Lissabon
Het visserplaatsje Tarrafal
De Markt van Assomada
National Parc Serra Malagueta
Fortaleza Real de São Felipe
Cidade Velha, de oude stad
São Filipe
Tussen de koffieplantages
Spectaculair afdalen
Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
Mijn kortste vlucht ooit
De hoofdstad Praia
Waar ligt Kaapverdië? (2)
Skiën in Kössen
Dinkelsbühl
Korenmolen van Zeddam
Binnenkijken in een kubuswoning
De Basiliek van Oudenbosch
Willemstad
Pyramide van Auterlitz
De vestingstad Nieuwpoort
De Moerputtenbrug

2021
Afsluiting van het jaar
De historie rond Ieper
De Bussemer heide
het raadhuis van Dudok
De Drijvende kelder van Edam
De Speeltoren van Monnickendam
Industriestad Luik
Molen de Adriaan
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (2)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

131 Landen bezocht