Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Het Vredelantse klompenpad

21
November
2020
By: Ronald
Post on : Saturday November 21st 2020 | Post by : Ronald

Het Vredelantsepad is een klompenpad door het mooie buitengebied van Vreeland. De wandelroute begint aan de rand van het kleine dorpje bij het Sperwerveld. Waar nu een sportveldje ligt, stond in de dertiende eeuw slot Vredelant. Dit kasteel stond op de grens van het bisdom Utrecht en het graafschap Holland. Hiermee wilde men tolheffing op de Vecht voorkomen. In de zestiende eeuw werd het kasteel afgebroken. Alleen de fundering is achter gebleven. Het centrum van Vreeland is heel overzichtelijk. Eigenlijk bestaat het maar uit enkele smalle straten. In 1265 kreeg Vreeland stadsrechten. Deze rechten werden eind 16de eeuw weer ingetrokken. Vanuit het dorp volgen we de Vecht in noordelijke richting. We hebben uitzicht op de uitgestrekte polder. We buigen af en volgen een pad dwars door het weiland. Aan de sporen te zien is duidelijk dat hier vaker koeien lopen dan mensen. Via opstapjes kunnen we hekken passeren. Zo lopen we van weiland naar weiland. In het drassige gras is het goed uitkijken geen natte schoenen te krijgen. Bij het Amsterdam Rijn kanaal komen we weer op de verharde weg. We lopen terug via Loenen aan de Vecht naar Vreeland.

Het Muiderslot

20
November
2020
By: Ronald
Post on : Friday November 20th 2020 | Post by : Ronald

In de dertiende eeuw liet Graaf Floris V een fort bouwen aan de monding van de Vecht. Zo kon hij tol heffen op de schepen die passeerde naar de Zuiderzee. Na de moord op de graaf in 1296 werd het kasteel verwoest. Rond 1370 werd het kasteel herbouwd. Verschillende bisschoppen en landheren namen hun intrek in het markante gebouw. Willem van Oranje leidde vanuit het slot de tachtig jarige oorlog. In 1609 werd de dichter P.C. Hooft de bewoner. Tegenwoordig is het kasteel een museum. Wanneer we bij het Muiderslot aankomen, hangt een grote vlag van de huidige tijdelijk bewoner te wapperen: Sinterklaas. Rond deze tijd van het jaar kunnen kinderen in het slot een bezoek brengen aan de goedheiligman. Wij gaan meer voor de oorspronkelijke geschiedenis van het kasteel. In de torens zien we de schietgaten. Boven de deur de openingen waar pek op eventuele indringers gegooid kon worden. De slaapvertrek, de wachtkamer en de ontvangstzaal zijn nog uit de tijd van P.C. Hooft. Bijzonder om te dwalen door dit prachtige kasteel.

Weekend in Elburg

14
September
2020
By: Ronald
Post on : Monday September 14th 2020 | Post by : Ronald

In het tweede weekend van september worden normaal de Botterdagen in Elburg gehouden. Door het corona virus gaan dit evenement dit jaar niet door. Toch is Elburg leuk genoeg om een weekendje met vrienden op de camping te vertoeven. De weersvoorspelling is in ieder geval prima. Vrijdagmiddag schijnt het zonnetje in Elburg. Binnen de stadsmuren liggen een tweetal musea. Allereerst bezoek ik het Elburgs museum. Dit museum is gevestigd in het voormalige klooster. Een mooie plek om de geschiedenis van het voormalige vissersdorp te leren kennen. Ook in de kloostertuin is het heerlijk toeven. Tegenover het museum, ligt het Sjoel museum. Een museum in de voormalige synagoge over het leven van de Joodse Elburgers sinds de jaren 1700 tot de tweede wereldoorlog. Helaas werd de Joodse gemeenschap na de oorlog ontbonden, ten de laatste Joden de stad verlieten. Zaterdag staat een bierproeverij op het programma in brouwerij het Eem. Na een leuke en leerzame rondleiding volgt de product confrontatie. Drie bieren uit de brouwerij. 's Avonds een barbecue op de camping. Zondag is het tijd om weer naar huis te rijden.

De afsluiting in Monschau

30
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Ronald

Gisteren zijn we aangekomen in het Duitse plaatsje Monscha, tegen de Belgische grens. Het plaatsje ligt in de vallei van de Roer rivier. Het stadje bloeide in de 18de eeuw op door de lakenindustrie. De talrijke vakwerkhuizen, waarvan vele uit die periode, zijn nog altijd in tact. Hierdoor is Monschau een grote toeristen trekpleister. Dit merken we al als we aan komen rijden. Het parkeerterrein is vol. Verschillende auto's rijden rond voor een plekje. Aan deze andere zijde van het dorp is ook een parkeerterrein. Omdat autoverkeer door Monschau niet toegestaan is, moeten we vier kilometer omrijden. Hier hebben we meer succes. Met de bagage lopen we Monschau in. We overnachten in een Bed & Breakfast midden in het stadje. Het stadje verkennen is niet zo moeilijk. Iedere straat is bijzonder op zich en fotogeniek. Aan de oever van de rivier de Roer bestellen we wat te drinken. Wat een leuke locatie om onze twee weken Duitsland en Zwitserland af te sluiten. We kijken terug op een heerlijke, mooie en vooral afwisselende reis.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Wil Huyts
Dag Ronald, je mail uit Monchau inspireerde me weer om via internet daar meer kennis van te nemen. Veel waardering voor je mails en vriendelijke groet van Wil
De Dom van Keulen

28
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 28th 2020 | Post by : Ronald

Vanuit ons hotel zijn we nog geen tweehonderd meter verwijderd van de indrukwekkende Dom van Keulen. De bouw van de kathedraal startte in 1248 en kwam in 15de eeuw stil te liggen. Pas in 1824 werd de bouw hervat op basis van het oorspronkelijke ontwerp. In 1880 werd de dom in zijn huidige vorm voltooid. In de negende eeuw stond op de plek al een Romaanse kerk. In de 12de eeuw bracht aartsbisschop van Dassen relikwieën van de heilige Drie Koningen naar Keulen. De kerk werd hierdoor een pelgrimskerk. Om de stroom met pelgrims in goede banen te leiden besloot met een grotere kerk te bouwen in de 13 de eeuw. Naar het schijnt liggen de relikwieën nog altijd in de goud vergulde kist achter het altaar van de Dom van Keulen.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Caroline
Mooie reis Nic.
Het rode raadhuis van Basel

27
August
2020
By: Ronald
Post on : Thursday August 27th 2020 | Post by : Ronald

De laatste stop van onze reis in Zwitserland is Basel. Het centrum van de stad Basel ligt aan weerszijde van de Rijn. De belangrijkste blikvanger is de 12de eeuwse Münster kathedraal. In de kathedraal lag Erasmus begraven. Tegenwoordig staat zijn gedenksteen in de kerk. De Marktplatz is het belangrijkste plein van de stad met het 500 jaar oude gotische rode stadhuis.

Het kasteel van Chillon

26
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Ronald

Vandaag al weer de laatste volle dag in Zwitserland. Morgen rijden we via Basel richting Keulen. De belevenissen in Zwitserland zijn in verschillende berichten op de site terug te lezen. De laatste dag verblijven we in Montreux aan het meer van Genève. Aan dit meer ligt het grootste kasteel van Zwitserland. De oorsprong van het kasteel gaat terug naar de negende eeuw en is sindsdien steeds uitgebreid. We bezoeken de verschillende zalen van het kasteel. De binnenplaatsen, de kelders en de gevangenis. Uiteindelijk lopen we via de torens weer naar de toegangspoort. Het kasteel is prachtig op te bezoeken.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : Cees Janssen
Mailtje mislukt. Ik probeer het nog een keer. In 1965 heb ik ook diverse van deze plaatsen bezocht Het komt mij deels bekend voor. Destijds veel oude auto’op de wegwast mooi is het doch daar. Genieten jullie hier maar fijn van.
Uitzicht op de Matterhorn

25
August
2020
By: Ronald
Post on : Tuesday August 25th 2020 | Post by : Ronald

Vanuit ons hotel in Täsch rijden we met de trein naar Zermatt. Zermatt is autovrij en het plaatje aan de voet van de Matterhorn is alleen per trein of per taxi te bereiken. Rond tien uur arriveren wij in getcstation van Zermatt. Direct tegenover het station vertrekt de bergtrein naar de Gornergrat. De Gornergrat is 3.100 meter hoog en biedt uitzicht op de ruim 4.400 meter hoge Matterhorn. De Natterhorn behoort tot een van de hoogste Alpenbergen en is de hoogste berg van Zwitserland. Direct na vertrek gaat de bergtrein flink omhoog. Zermatt wordt kleiner. Vanuit de trein is de Matterhorn al zichtbaar. Dit is uniek want veelal ligt de berg in de wolken. Op de top stappen we uit. We hebben niet alleen zicht op de Matterhorn, maar ook de omliggende bergen en gletsjers. Het uitzicht is schitterend we wandelen naar beneden. We passeren het Rifflesee bergmeer. Na vierenhalf uur afdalen wandelen we weer Zermatt in. Het was een prachtige afdaling. Na deze inspanning nemen we een biertje op een terras.Post on : Wednesday August 26th 2020 | Post by : jan van loenen
gaaf mooi vergezicht
Met de auto op de autotrein

23
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 23rd 2020 | Post by : Ronald

Vanuit Kandersteg moeten we een klein stukje met de trein om aan de andere zijde van de berg te komen. Er is geen autotunnel in de Lötschtunnel. Wanneer we aan komen rijden, staat net een trein klaar. We kunnen direct doorrijden. Het voelt wat vreemd om over de treinwagons te rijden. Wanneer we op onze plek staan, zetten we de motor uit en de auto op de handrem. Langzaam komt de trein in beweging. Al snel rijdt de trein de Lötschentunnel in. Een donker gat. De auto schudt heen en weer. Na zo'n tien minuten komen we aan de andere zijde weer uit de tunnel. Een voor een rijden de auto's weer van de trein. Wij ook. Het was een leuke ervaring.Post on : Thursday August 27th 2020 | Post by : Ronald Boelen
Ja leuk die autotrein. Vroeger ook gedaan op weg naar Italië
Oeschinensee bergmeer

23
August
2020
By: Ronald
Post on : Sunday August 23rd 2020 | Post by : Ronald

Nabij Kandersteg ligt het Oeschinensee bergmeer. Dit meer is misschien wel het mooiste bergmeer van Zwitserland. We dachten eigenlijk een rondwandeling rond het meer te kunnen maken, maar het meer is niet met de auto te bereiken. We parkeren de auto in Kandersteg. We kunnen met de gondel en we kunnen lopend de 400 meter hoogteverschil overbruggen. We kiezen voor het laatste. Het pad gaat direct flink omhoog. Na een uurtje klimmen doemt het helder blauwe water van het Oeschinen meer voor ons op. De steile hoge rotsen aan de overzijde weerspiegelen in het bergmeer. Op een bankje met uitzicht op het meer eten we onze picknick lunch. Wat een mooie omgeving is dit.

De Kapellbrücke van Luzern

22
August
2020
By: Ronald
Post on : Saturday August 22nd 2020 | Post by : Ronald

De stad Luzern ligt aan het vierwaldstättersee meer. Op de plek waar het meer de Reuss rivier in stroomt ligt de Kapellbrücke. Deze brug is de belangrijkste toeristische attractie van Zwitserland. De overdekte houten brug uit 1365 maakte deel uit van de verdedegingswerken rondom de oude stad van Luzern. De brug is verschillende keren gerestaureerd. De laatste keer nadat bij een brand in 1993 twee derde van de brug verloren is gegaan. De brug zelf is herbouwd, maar veel van de schilderijen onder het dak van de brug zijn blijvend verloren gegaan.

Over de Gotthardpass

21
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Ronald

De afstand Davos naar Luzern kun je binnen de twee uur afleggen via de snelweg. Wij kiezen er voor om niet over de snelste weg te rijden, maar door de bergen tegen de grens met Italië. Een nadeel, of misschien ook wel een voordeel, hiermee passeren we tweemaal de Alphen bergketen. Eerst rijden we over de San Bernodino pas. Via smalle haarspeldbochten komen we hoger en hoger. Op de top zoeken we een plekje voor een picknick lunch. Na een spectaculaire afdaling rijden we naar de Gotthard pass. Ook hier kiezen we niet voor de tunnel, maar voor de bergpas. Deze pas is al even mooi als de Bernodino pas. Van boven is goed de grillige route te zien.

Onder de Rijn door

21
August
2020
By: Ronald
Post on : Friday August 21st 2020 | Post by : Ronald

De Rijn rivier ontspringt in Zwitserland. Als je het snel stromende bergbeekje ziet, kun je nauwelijks voorstellen dat dit water in Nederland uiteindelijk een brede rivier wordt. Bij de Rofflaschlucht kloof perst het water zich tussen de rotsen door. Onder de waterval is een doorgang gemaakt door de rotsen. Hierdoor kun je letterlijk onder de Rijn door lopen.

Bergdorp Davos

20
August
2020
By: Ronald
Post on : Thursday August 20th 2020 | Post by : Ronald

Davos behoort to een van de hoogste steden van Zwitserland. Vroeger was dit Alpendorp een kuuroord voor tuberculose platineren. Tegenwoordig maken toeristen de dienst uit. Wandelen en fietsen zijn de voornaamste activiteiten. Ons hotel ligt pal in het centrum van Davos-Platz, het hoger gelegen gedeelte van Davos. Bij het inchecken krijgen we ook tickets om met de bus te rijden. Dit komt goed van pas. We rijden naar Davos-dorpf. Hier ligt de Davosersee. Een fraai bergmeer. Terwijl we rond het meer wandelen zien we veel mensen actief op het water en op de kant. Het is dan ook prachtig weer.Post on : Sunday August 30th 2020 | Post by : Caroline
Prachtige foto
Fürstensteig bergwandeling

19
August
2020
By: Ronald
Post on : Wednesday August 19th 2020 | Post by : Ronald

De Gecombineerde Fürstensteig en Drei-Schwestern-Weg bergwandeling is de meeste klassieke bergroute van Liechtenstein. Het bergpas over de toppen van de bergketens op de grens van Oostenrijk en Liechtenstein werd in 1898 geopend. Het avontuurlijke bergpad, langs de bergruggen, heeft adembenemende uitzichten. Met de bus rijden we naar het beginpunt. We zijn duidelijk niet alleen. Iedereen in de bus draagt stevige bergschoenen. Vanuit Gaflei start de route. Het pad loopt direct flink omhoog. Na een uurtje komen we bij de Fürstensteig. Hiervandaan zien we de Rätikon bergen in Zwitserland en de Voralbergen in Oostenrijk liggen. Wat een geweldig uitzicht. Over de smalle bergpaadjes komen we hoger en hoger. Op smalle stukken zijn staalkabels aangebracht voor extra houvast. Bij de Kuhgrat-kam klimmen en klauteren we letterlijk omhoog. Na ruim zeven uur wandelen komen we bij de bushalte van Planken. Hiervandaan rijden we met de bus weer terug. Moe maar voldaan na een schitterende bergwandeling over de bergtoppen van Liechtenstein.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland