Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Kasteel Keukenhof

21
September
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday September 21st 2021 | Post by : Ronald

Het kasteel Keukenhof is oorspronkelijk in 1642 gebouwd als landhuis. Pas in 1861 liet de familie van Pallandt het landhuis uitbreiden met onder andere de hoektorens. Als verdediging heeft het kasteel nooit gefungeerd. Het kasteel kan bezichtigd worden middels een rondleiding.. Het kasteel is nog altijd in de stijl van het begin van de twintigste eeuw. In de kamers staan nog veel oude meubelstukken. Het is prachtig om onder leiding van de gids door het kasteel te lopen. De rondleiding vliegt voorbij. Voor ik er erg in heb sta ik weer buiten.

De Koepelkathedraal van Haarlem

08
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 8th 2021 | Post by : Ronald

Eigenlijk kan ik mij de basiliek alleen als kind herinneren. We gingen toen naar de nachtmis. Wanneer ik nu de kerk binnen kom is de kerk leeg. Ik word welkom geheten. Het beste kan ik beginnen met de omgang boven de koepel, wordt mij uitgelegd. Daarna kan ik met een audiotour de kathedraal bekijken en tenslotte, als ik nog fut heb, de toren beklimmen. Ik ga via een smalle trap naar de omgang. Via bordjes wordt uit gegeven over de beelden op het dak van de kerk. Erg leuk om deze beelden van dichtbij te zien. In de crypte staan replica’s van de dakbeelden. De kerk is in xxx gebouwd aan de Leidsevaart. Als laatste heb ik vanaf de toren uitzicht over Haarlem. Het is prachtig weer en ik kan ver kijken. De bijna 300 treden ben ik al weer snel vergeten.

De Ruïne van Brederode

08
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 8th 2021 | Post by : Ronald

De Ruïne van Brederode is wat er over is van het voormalige kasteel van Brederode. Het kasteel is in de dertiende eeuw gesticht door Willem I van Brederode. Hij stamt af van de heren van Teylingen. In 1573 moest Haarlem zich na een beleg overgeven. Lancelot van Brederode werd door hen onthoofd en het kasteel geplunderd. Wanneer ik over de brug de ruïne in loop, proef ik nog de sfeer van weleer. Via smalle stenen trappen beklim ik de torens. Vanaf de toren zie ik de restanten van wat ooit een indrukwekkend kasteel geweest is. Schitterend.

Het stadhuis van De Rijp

04
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 4th 2021 | Post by : Ronald

Het Noord-Hollandse dorpje De Rijp bestaat uit veel oude huizen uit de zeventiende eeuw. In de eeuwen daarvoor verwierf de regio veel rijkdom door de haring- en walvisvaart. De vissersboten voeren over de Beemster naar de Zuiderzee. In 1654 werd het dorp De Rijp getroffen door een enorme brand. Ruim vierhonderd huizen gingen in vlammen op. Het raadhuis uit 1630 overleefde deze ramp.

Een bijzonder Zaans hotel

04
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 4th 2021 | Post by : Ronald

Het Zaanse hotel Inntel is een bezienswaardigheid op zich. Het hotel is een verzameling van zeventig op elkaar gestapelde Zaanse huisjes. De huisjes hebben de kenmerkende Zaanse tinten groen. Een huisje is blauw. Dit huisje verwijst naar een schilderij van Monet, waar een blauw Zaans huisje op te zien is.

De Hortus Botanicus

01
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 1st 2021 | Post by : Ronald

Sinds 1590 bestaat de Hortus botanicus in Leiden. De prachtig aangelegde tuin is de oudste botanische tuin van Nederland. Een pronkstuk van de Hortus is de Reuzenwaterlelie (Victoria amazonica). Deze plant behoort tot de grootste waterlelie ter wereld. Wanneer de waterlelie bloeit, bloeit de lelie maar twee dagen. De eerste nacht is de bloem wit, de tweede nacht roze. De Hortus botanicus is een oase van rust in het centrum van Leiden.

De Geysir geiser

12
August
2021
By: Ronald
Post on : Thursday August 12th 2021 | Post by : Ronald

Met een bezoek aan de geiser Geysir, sluiten we de reis op IJsland af. Morgen vliegen we weer terug naar huis. De Geysir is de naamgever van de geisers. Een natuurverschijnsel waarbij door een opbouwende druk in de aarde regelmatig water omhoog gespuwd wordt. Vroeger spoot de Geysir om het uur water. Door waspoeder in de trechter te gooien kon de ontlading eerder geactiveerd worden. Wel zo makkelijk voor tourgroepen. Dit gebeurde echter zo vaak dat de geiser stopte met spuiten. De naast gelegen Strokkur geiser spuit ieder vijf minuten het water zo'n twintig meter omhoog. Net zo indrukwekkend en het gebruik van poeder is tegenwoordig verbodenPost on : Thursday August 12th 2021 | Post by : Huibert en Danielle
Mooie trip Ronald, dat geeft inspiratie.

Post on : Friday August 13th 2021 | Post by : Karin Meijer
Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt. En welkom thuis

Post on : Sunday August 15th 2021 | Post by : Caroline
Nic, zag er waanzinnig uit, zal weer tegenvallen thuis te zijn.
Landmannalaugar

11
August
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday August 11th 2021 | Post by : Ronald

In het binnenland van IJsland ligt Landmannalaugar. Omdat Landmannalaugar alleen met een 4x4 wagen te bereiken is, nemen we de 4x4 bus vanuit Hella. In Landmannalaugar maken we een flinke wandeling naar de Brennisteinsalda. Vanaf de top van deze berg hebben we zicht op de kleurrijke rhyolietbergen, warmwaterbronnen en uitgebreide lavavelden. Na de bergwandeling nemen we een duik in de people s pool. Een natuurlijke hotspring in de natuur. Daarna gaan we met de bus weer terug

Achter de waterval

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

Van alle watervallen die we tot nu toe gezien hebben op IJsland, is de Seljalandsfoss waterval bijzonder. Er loopt een pad achter de waterval langs. Hierdoor kun je achter het vallende water komen. Het opspattende water vormt echter een spray. De spray vormt een regenboog met de laag staande zon. Helaas worden wij door de spray en de wind nog best nat

De Dyrholaey vogelrots

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

Net voorbij Vik ligt vlak bij de vuurtoren de Dyrholaey rots. De rots heeft twee bogen door het zeewater gevormd. Vanaf de vuurtoren is de rotsformaties goed te zien. Ook komen hier veel Papagaaiduikers. Op de rotsen zitten talrijke vogels. De wat onhandige beestjes proberen op te vliegen om eten te zoeken. De sterke wind maakt dit lastig. Bij de landing laten sommige Papagaaiduikers zich gewoon het laatste stukje vallen.

De Justin Bieber canyon

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

Bij het plaatsje Kirkjubæjarklaustur bevindt zich de Fjadrargljufur canyon. Een prachtige 100 meter diepe kloof, die twee miljoen jaar geleden tijdens de ijstijd gevormd is. Veel recenter is de canyon bekend geworden door een videoclip van Justin Bieber. Sindsdien bezoeken veel toeristen de kloof. Door de toeloop heeft men de kloof zelf afgesloten. We wandelen langs de canyon  en kijken vanaf platforms in de schitterende kloof.

Vatnajökull National Park

10
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 10th 2021 | Post by : Ronald

We rijden naar Skaftafell, onderdeel van het Vatnajökull National Park. Het natuurgebied rond de grootste gletsjer van het land. Vanuit Skaftafell maken we een wandeling naar de Svartifoss waterval. Het pad loopt geleidelijk omhoog. Na 1,5 kilometer zien we de waterval liggen. Het water stroomt over de prachtige basaltrotsen.

Lopen op de gletsjer

09
August
2021
By: Ronald
Post on : Monday August 9th 2021 | Post by : Ronald

Op de parkeerplaats heet May ons welkom. Zij begeleidt ons bij onze gletsjer wandeling. Ze spoort ons aan om snel door de vallei te lopen. Hoe eerder we bij het ijs zijn hoe beter, zegt ze. Het eerste gezicht op de gletsjer valt wat tegen. De ijskap is bedenkt met gruis en as. Alles is zwart. May legt uit dat de donkere laag de zon afketst en dus het ijs beschermt. Straks is de gletsjer wel wit, verzekert zij ons. We binden de ijzers onder de schoenen en lopen het ijs op. Op het plateau hebben we zicht op de Falljökull gletsjer. Een schitterend gezicht. Diepe lichtblauwe gaten in het ijs voeren het smeltwater af. Het ijs kan hier wel honderd meter dik zijn.

Varen tussen de ijsschotsen

08
August
2021
By: Ronald
Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Ronald

Het Jökulsarlón gletsjermeer ligt aan de uitlopers van een gletsjer. Het meer is maar liefst acht kilometer groot. Wij gaan aan boord van een amfibie vaartuig. De boot rijdt vanaf de kant het meer in. Van dichtbij is goed te zien hoe groot de drijvende brokken zijn. Sommige steken wel vijftien meter boven het water uit. En dan te bedenken dat maar een tiende van een ijsberg zichtbaar is. De rest bevindt zich onder water.

Het Fjallsarlon gletsjermeer

08
August
2021
By: Ronald
Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Ronald

Het Fjallsarlon meer ligt aan de voet van een gletsjer. Het ijs dat afgebroken is van de gletsjer drijft in het meer. De witte en blauwe kleuren van het ijs weerspiegelen in het water. Heel langzaam drijven de schotsen naar de uitloop naar zee. Veel brokken zijn nog te groot om door de ondiepere rivier afgevoerd te kunnen worden. Pas al ze flink gesmolten zijn kunnen zij er door. In bootjes varen toeristen tussen de schotsen door. Hierdoor is pas goed te zien hoe groot de ijsdelen zijn.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland