Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Het Ir Wouda gemaal in Lemmer

18
July
2020
By: Ronald
Post on : Saturday July 18th 2020 | Post by : Ronald

Precies honderd jaar geleden opende Koningin Wilhelmina het Wouda gemaal in Lemmer. Het stoomgemaal moest er voor zorgen dat het waterniveau in de afreisde polders voldoende laag bleef staan. Het gemaal is nog altijd in gebruik. Er wordt niet meer dagelijks gemalen, maar bij extreme weersomstandigheden kan het gemaal als extra hulp ingezet worden. Het gemaal pomp op volle kracht 75 kubieke meter water per seconde het IJsselmeer in. Hiermee is dit stoomgemaal het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Niet voor niets staat dit gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de uitgebreide En enthousiaste rondleiding wordt uitleg gegeven over de bouw, de werking, de schoorsteen, de vier ketels en de acht pompen. Ik voel mij klein tussen de enorme pompen. Dat men een eeuw geleden een gemaal kon realiseren dat heden ten dage nog steeds functioneert.

Toeristische rondreis door Nederland

18
July
2020
By: Ronald
Post on : Saturday July 18th 2020 | Post by : Ronald

Als verre reizen niet mogelijk zijn, is Nederland ook een prima bestemming om rond te reizen. Vandaag ben ik mijn toeristische rondreis door Nederland gestart bij de Bataviawerf in Lelystad. De komende dagen zag ik meerdere plekken bezoeken waar ik nooit eerder geweest ben. Ik zal niet alle berichten via een e-mail naar de volgers pushen om een overvloed te voorkomen. Ik zal wel regelmatig berichtje posten op de website. Bij de Bataviawerf werd ik vanmorgen vriendelijk onthaald als de eerste bezoeker van de dag. De vrijwilligerswerk hebben uitleg gegeven over het schip, de stormschade van vijf jaar geleden waarbij de mast gebroken is en de slechts staat waar romp zich verkeerd en de noodzaak om geld bijeen te krijgen voor een grondige restauratie. Ondanks de Corona maatregelen was het schip te bezichtigen. Men had een route uitgezet over de verschillende dekken, waarbij je andere bezoekers niet hoefde te passeren. Heel veel andere bezoekers waren er niet. Die waren allemaal in het naastgelegen Batavia Stad shoppingcenter.

Stedentrip Lille

12
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 12th 2020 | Post by : Ronald

Net over de Franse grens ligt de stad Lille. De stad Lille is misschien wel de meest Belgische stad van Frankrijk. Veel historische gebouwen in het centrum zijn opgetrokken in neo-Vlaamse stijl en kleurrijk geschilderd. De oude stad van Lille bestaat uit een stelsel van smalle straatjes, waar het stratenplan uit de 16de eeuw de grondlegger van was. Hier tussen in vormen de Place du Theatre en het Place du General de Gaulle het centrum van de stad. Beide pleinen worden gescheiden door het prachtige oude Beursgebouw. Op de binnenplaats van het beursgebouw wordt dagelijks een boekenmarkt gehouden. Op de terrassen drinken de Fransen hier geen wijn. Iedereen zit hier aan een Belische speciaalbier. Lille is een leuke bestemming voor een weekendje op precies drie uur rijden.

De Grote Markt van Brussel

05
July
2020
By: Ronald
Post on : Sunday July 5th 2020 | Post by : Ronald

Na acht maanden ben ik de grens weer over gegaan. De grens met België dit keer. Samen met Nicolette heb ik een vier daagde stedentrip gemaakt naar de Belgische hoofdstad Brussel. De stedentrip begon in de Koekelberg basiliek. Deze kerk op een van heuvels rond de stad, is de vijfde grootste kerk ter wereld. Vanaf de koepel hadden we uitzicht over Brussel. ‘s Middags kregen we een uitgebreide rondleiding door de St Michel en Goedele kathedraal in het centrum van de stad. We hebben ook de onderliggende crypte bezocht. Christophe nam ons de volgende ochtend mee voor een historische stadstour, langs de Grote Markt, Manneken en Janneken pis, de beurs, de Vismet en de wijk Zavel. Leuk om zo de stad te ontdekken en leuk om zoveel van hem te horen. Op eigen gelegenheid dwaalden we door de catacomben van het voormalige en door brand verwoestte Coudenberg paleis. Zaterdagochtend stond de Europese wijk op het programma. De locatie waar het Europees parlement huisvest. In het huis van de Europese historie werd de geschiedenis van Europa verteld. Via het achterliggende Jubelpark kwamen we bij de Triomphboog uit 1880 ter ere van het 50 jarig bestaan van België. In de middag hebben we de wijk Zavel bezocht en het Brussels museum op de Grote Markt. Alleen al voor het karakteristieke pand is een bezoek de moeite waard. Vandaag hebben we de stedentrip afgesloten met een rondleiding door het gotische stadhuis op de Grote Markt, een bezoek aan de galerijgraven op de begraafplaats van Laken en het Atomium bekeken in het Heizelpark. Brussel is een verrassend leuke en afwisselende stad. Kortom: een geslaagde stedentrip.Post on : Sunday July 5th 2020 | Post by : Nicolette Blom
Was top😄

Post on : Monday July 6th 2020 | Post by : Cees Janssen
Mooie stad! Aardige mensen.
Toerist in eigen land: Giethoorn

14
June
2020
By: Ronald
Post on : Sunday June 14th 2020 | Post by : Ronald

Als we niet naar het buitenland kunnen, dan zit er niets anders op dan op stap te gaan in eigen land. Doordat de buitenlandse toeristen ook ons land niet aan kunnen doen is het juist rustig bij de traditionele Nederlandse toeristische attracties. Giethoorn is zo'n plek. Normaliter wordt het kleine Overijsselse plaatsje overlopen door voornamelijk Chinese bezoekers. In deze Corona periode is het hier rustig. Althans dat dachten wij. In Giethoorn aangekomen, bleken meerdere Nederlanders dezelfde gedachte te hebben. We hebben besloten om niet met een fluisterbootje tussen de boerderijen door te varen, maar met een Canadeese kano. Na een korte uitleg over de te varen route gaan we op weg. Al direct op de "hoofdvaart" van Giethoorn, sluiten we aan in een rij met bootjes. Bij de eerste afslag slaan de meeste bootjes af naar het meer. Wij peddelen nog een stukje tussen de weilanden door. In een zijslootje laten we de boot even drijven en eten ondertussen ons lunchpakketje. Na twee uur varen komen wij ook bij het meer. Een parlevinker, een winkel op een boot, verkoopt ijs. Lekker. Het is vandaag zonnig en warm weer. Aan het einde van de tocht varen we Giethoorn weer in. Hier is het weer druk. We liggen soms helemaal stil in een file aan bootjes. Veilig komen we weer bij het startadres. Over de kant lopen we langs de boerderijen en bestellen wat te drinken op een terras. Het is heerlijk om alle bootjes voorbij te zien trekken. Net buiten het centrum ligt ons hotel. Een prima onderkomen voor vannacht. De volgende dag rijden we een klein stukje naar het gehuchtje "Muggenbeet". Hier begint een wandeling door het natuurgebied de Weerribben. Onderweg passeren we het plaatsje 'nederland'. Meer dan drie boerderijen en een schuur is het niet. Na vier uur lopen zijn we weer terug in Muggenbeet. We gaan weer naar huis.Post on : Sunday July 5th 2020 | Post by : Rita
Dacht even dat Rene in de boot zat

Post on : Wednesday July 15th 2020 | Post by : Broer van Ronald
Nee die is veel knapper :-)
Een weekendje Zutphen

30
May
2020
By: Ronald
Post on : Saturday May 30th 2020 | Post by : Ronald

Samen met Nicolette heb ik een weekendje geboekt in het historische centrum van Zutphen. Iets over half twaalf rijden we met de auto de parkeerplaats ‘s Gravenhof op, aan de voet van de indrukwekkende Walburgiskerk in het historische centrum van Zutphen. Het ‘s Gravenhof hotel grenst aan het oudste plein van de stad. In de 11de was op dit plein een Palts (paleis) gevestigd. Tegenwoordig is alleen het silhouet nog zichtbaar door een afwijkende bestrating. Het hotel is gehuisvest in een karakteristiek 17de eeuws gebouw. Het is nog rustig op het terras en in het hotel. Het terras is, vanwege de Coronamaatregelen, dit weekend alleen geopend voor hotelgasten. Binnen zijn de nodige voorzorgsmaatregelen maatregelen genomen. Vanachter een plexiglas wand heet de receptioniste ons welkom. Het hotel ligt pal in het historische centrum van Zutphen. Direct buiten het hotel herinneren de gebouwen aan de Hanze periode. Zorgvuldig houdt iedereen afstand op de stoepen. Bij de wijntoren, aan de Grote Markt en Hout Markt, is dit soms lastiger. Via de Zaad Markt komen we bij het Bolwerck. Net hierachter ligt de Drogenaptoren. Deze oude toren was ooit één van de toegangspoorten van de ommuurde stad. Het herinnert aan de glorietijd van de Hanzestad Zutphen. We dwalen verder door het oude centrum. Een straatje links en weer een straatje rechts. Smalle steegjes liggen aan weerzijde van de winkelstraten. Rond het centrum liggen verschillende hofjes verscholen. De binnentuinen bieden een oase van rust in het stadscentrum. Het is een genot om langs de hofjes te dwalen. Bij de Berkelsingel staat nog een gedeelte van de oude stadsmuur. Drie bogen over de singel beschermden de stad tegen aanvallen. Ongemerkt komen we weer in de buurt van het hotel. We besluiten een drankje te bestellen op het terras. De enige horeca die open is en de enige plek waar we even kunnen gaan zitten.Post on : Thursday June 4th 2020 | Post by : Ronald Boelen
Leuk, ja Nederland is ook mooi en gezellig.

Post on : Thursday June 4th 2020 | Post by : Leo en Diny
Leuk Zutphen moet heel mooi zijn. Ben benieuwd. Veel plezier.

Post on : Friday June 5th 2020 | Post by : Pascalla
Nieuwe ontdekkingen in eigen land, yeahhh, have fun.
Kerstmis in Wenen

28
December
2019
By: Ronald
Post on : Saturday December 28th 2019 | Post by : Ronald

De laatste dagen van 2019 zijn om mooi moment om samen met Nicolette de stad Wenen in kerstsfeer te bekijken. Op praktisch ieder plein in de stad heeft een eigen kerstmarkt. Terwijl wij nippen aan de glühwein bekijken we de indrukwekkende 136 meter hoge St Stephansdom. De gotische kerk vormt het midden van de Wener Innerstadt. We beklimmen de 343 treden van de zuidertoren van de kerk. Vanuit de toren zien we de stad Wenen vol met paleizen, deftige herenhuizen en kerken. Tot 1918 was de Hofburg het keizerlijke paleis waar keizer Franz Joseph I en keizerin Elizabeth (oftewel Sisi) verbleven. De keizerlijke appartementen tonen de weelde uit hun tijd. De barokke Prunksaal bevat miljoenen historische boeken en heeft prachtige plafondfresco’s. Buiten de stad ligt het zomerpaleis van de Habsburgers, Schönbrunn. Het paleis telt 1400 kamers. Slechts enkele zijn open voor publiek, waaronder de Spiegelzaal waar Mozart op zesjarige leeftijd zijn eerste concert gaf aan de keizer. Op kerstavond, het belangrijkste moment van het kerstfeest voor Oostenrijkers, hadden we een zes gangen diner in een restaurant. De laatste avond hebben we afgesloten met een klassiek concert in de barokke Annakirche. Wenen is een prachtige stad.Post on : Sunday December 29th 2019 | Post by : Nicolette Blom
Het was zeker een prachtige stad in deze tijd van het jaar. Erg leuk en mooi. Prima om de Kerstdagen door te brengen!

Post on : Sunday December 29th 2019 | Post by : Karin Meijer
Wat zullen jullie genoten hebben in Wenen. Ziet er prachtig uit en ik denk dat het goed vertoeven was daar met Kerst. Op naar een nieuw jaar met veel mooie reizen
Video Brazilië reis

02
December
2019
By: Ronald
Post on : Monday December 2nd 2019 | Post by : Ronald

Met behulp van videobeelden van verschillende reisgenoten is een leuke impressie gemaakt van de reis naar Uruguay, Buenos Aires en Brazilië. Bekijk de tien minuten durende video op YouTube.

Vaarwel Brazilië

19
October
2019
By: Ronald
Post on : Saturday October 19th 2019 | Post by : Ronald

Het zit er weer op, na ruim drie weken verlaat ik Uruguay, Argentinië en Brazilie weer en vlieg ik vannacht weer terug naar Nederland

Rio de Janeiro

19
October
2019
By: Ronald
Post on : Saturday October 19th 2019 | Post by : Ronald

I am on my way to Rio, the place where I want to be, klonk het al in de Maywood uit uit 1981. Nu ben ik zelf in deze wereldstad. Rio is een bijzondere stad. Het is niet de grootste stad of de hoofdstad van Brazilië, maar wel de belangrijkste en meest bekendste stad van het land. Ruim zes miljoen inwoners leven rond de baai en de stranden. De grillige bergen geven de stad een open gezicht. De favela's, de krottenwijken, liggen tegen de hellingen geplakt. Op de hoogste berg staat het 38 meter hoge Christus beeld. Vanaf de ruim 500 meter hoge berg is het standbeeld uit de hele stad zichtbaar. (foto: uitzicht vanaf de suikerbroodberg. Het Christusbeeld staat rechtsboven)

Copacabana beach

19
October
2019
By: Ronald
Post on : Saturday October 19th 2019 | Post by : Ronald

Het beroemde Copacabana strand in Rio de Janeiro is de plaats waar de beroemdheden en de rijke Brazilianen de zon aanbidden. Onder een parasol op een plaats waar iedereen hen ziet of mannen die zich opdrukken op het strand om hun conditie te showen. In schril contrast voetballen de jochies uit de sloppenwijk op het strand en proberen verkopers wat geld te verdienen met flesjes water of T-shirts. Copacabana leeft.

Naar de gevangenis

17
October
2019
By: Ronald
Post on : Thursday October 17th 2019 | Post by : Ronald

Het eiland Ilha Grande was tot 1964 tijdens het militair regime een gevangenis eiland. Vooral politieke gevangen werden opgesloten in de Colonia Penal Candido Mendes gevangenis in Dois Rios. In 1994 heeft de overheid besloten get complex op te blazen. Alleen een klein museum herinnert aan de oude tijd. Dois Rios ligt aan de andere kant van het eiland en is te bereiken via de zes kilometer lange onverharde bergweg. Dit is de enige weg op het eiland. In Abeaāo huur ik een mountainbike. Met de fiets rijd ik naar Dois Rios. Direct buiten het stadje klimt zes weg omhoog. Ik schat de stijging continu op 4 tot 5 procent. Een zware beproeving. Op sommige stukken valt de fiets stil. Er zit niets anders op dan te lopen. Vanaf de top start de afdaling. In de grote versnelling rijd ik naar beneden. Ik kom aan in Dois Rios. Ik rijd naar de baai en over het strand. Na het museum ga ik weer terug. De terugweg lijkt veel zwaarder. Al snel loop ik naast de fiets. Meer lopend dan fietsend kom ik bij de top. Daarna daal ik af naar Abeaāo. De route naar Dois Rios was mooi maar erg zwaar.

Ilha Grande

16
October
2019
By: Ronald
Post on : Wednesday October 16th 2019 | Post by : Ronald

Ten zuiden van Rio de Janeiro ligt het eiland Ilha Grande, wat groot eiland betekent. Op de ambulance en de vuilnisauto na, is er op het eiland geen gemotoriseerd verkeer. Vanaf de pier in Vila do Abeaāo loop ik naar mijn hotel. Ik kijk uit over het helder blauwe zeewater van de baai. Rond het eiland liggen prachtige stranden. Aan de noordzijde beschermd door het land, aan de zuid zijde met indrukwekkende golfslag van de oceaan. In het midden van het eiland ligt de 900 meter hoge Papagaaienberg. De berg dankt de naam door de vorm van de top. De enige manier om de stranden te bereiken is per voet of per taxi boat. Ik kies voor de combinatie. In ruim drieenhalf uur loop ik naar het Praia Loper Mendes, Het mooiste strand van het eiland, volgens velen en keer terug met de boot. (Op de foto Praia de Palmas, die vond ik zelf mooier)Post on : Wednesday October 16th 2019 | Post by : Gert-Jan en Monique
Ronald wat een mooie reis maak je toch weer! Echt genieten! Maar voor ons ook met je schitterende foto’s en leuke verhalen! Groetjes van Gertjan en Monique

Post on : Wednesday October 16th 2019 | Post by : Ronald
Ik doe dit natuurlijk graag voor jullie 😀😀
Twee daagse trektocht

15
October
2019
By: Ronald
Post on : Tuesday October 15th 2019 | Post by : Ronald

De omgeving rond Paraty staat bekend om de prachtige baaien en bijzondere natuur. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat dit gebied tussen de miljoenen steden San Paulo en Rio de Janeiro ligt. Vanuit Paraty vertrek ik met een lokale bus de natuur in. Na een uurtje stappen we uit. Philippe, de gids wijst het begin van het pad door de jungle. Een wandeling naar Punta Negro. Een klein bergdorpje. Onderweg passeren we stranden. Er is tijd genoeg om te zwemmen in zee en in de beekjes aan het einde van de middag komen we aan in het bergdorp. Na het eten op het strand, slapen we in lokale huizen. De volgende morgen maken we een wandeltocht naar de Caso Bravo waterval. Een waterval die bijna uit mondt in de zee. Om bij de waterval te komen moeten we twee flinke bergen over. Door de hoge luchtvochtigheid is het een zware tocht. Het is lekker om bij te komen bij de waterval. Het water verkoelt. We moeten echter nog wel terug via dezelfde route. Ik ben blij als ik het dorpje weer zie.Post on : Wednesday October 16th 2019 | Post by : Cees Janssen
Je horizon is weer verbreed. Wereldreiziger!👍👍

Post on : Wednesday October 16th 2019 | Post by : Ronald
Zeker weten !!
Koloniaal Paraty

15
October
2019
By: Ronald
Post on : Tuesday October 15th 2019 | Post by : Ronald

Een van de mooiste oudste stadjes van Brazilië, is Paraty. In de 16de eeuw stichtte de Portugezen het stadje en fort als tussengaven tussen de goudmijnen en Rio de Janeiro. Door de goudhandel verwierf het stadje veel geld. Talloze handelaren vestigden zich in Paraty. Ook de slaventransporten uit Afrika met slaven voor de goudmijnen kwamen hier aan. Het oude historische centrum is nog altijd in tact. De met kinderkopjes geplaveide straten geven de sfeer van toen. Het is goed dat het gehele oude centrum auto vrij is.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland