Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Terug in Meteora

10
June
2019
By: Ronald
Post on : Monday June 10th 2019 | Post by : Ronald

Het is alweer drie jaar geleden dat ik, samen met vrienden, tijden de reis van Amsterdam naar Tokyo Meteora aan deed. Monniken bouwden in de veertiende eeuw kloosters op de honderden meters hoge rotspilaren net buiten de stad Kalampaka. De rosten waren zo gevormd door wind en erosie. Het kostte de monniken soms tientallen jaren om alle materialen voor het klooster naar boven te hijsen. Ooit waren er vierentwintig klooster in het berggebied. Door plunderingen en verwoestingen zijn er nu nog zes over. De monniken bouwden de klooster op deze plaats om tot rust te komen en om dichter bij God te leven. Hoe anders is het heden ten dage. De kloosters van Meteora zijn op de Akropolis in Athene na, de meeste bezochte trekpleister van Griekenland. Wanneer ik bij het Great Meteoron klooster, het grootste complex, aan kom, zie ik al tientallen bussen staan. Vooral de kapel van het klooster is indrukwekkend. De kleine ruimte is volledig voorzien met fresco’s en muurschilderingen. De vergulde iconostase toont de fresco’s van Maria met kind en Johannes de Doper. Jammerlijk genoeg gaat deze bijzonder atmosfeer wat verloren door de tientallen, voornamelijk Aziatische toeristen in de kleine ruimte. Iedereen wringt zich door het kerkje om een glimp van de pracht op de vangen. Het Roussanou klooster, een paar honderd meter verderop, is veel kleiner dan het Great Meteoron klooster. Via een dalende trap kom ik bij het klooster. Ook hier vormt de kleine kapel het hoogtepunt. Wat is dit mooi en wat liggen deze kloosters op een bijzondere plaats. Ik vind het geheel niet erg om hier opnieuw te zijn, zeker niet omdat ik drie jaar geleden alleen het klooster van the Holy Trinity bezocht heb. Misschien kom ik nog eens terug voor de overige drie kloosters?Post on : Monday June 10th 2019 | Post by : Nicolette Blom
Prachtig. En die drie andere kloosters komen nog wel. Alle tijd

Post on : Monday June 10th 2019 | Post by : Ronald
😁
Thessaloniki verdient een tweede kans

09
June
2019
By: Ronald
Post on : Sunday June 9th 2019 | Post by : Ronald

Vandaag rijd ik Thessaloniki binnen. De tweede stad van Griekenland. Links en rechts staan, tussen de gewone flats, oude herenhuizen. Sommige vervallen, anderen gerestaureerd. Terwijl ik naar het straatbeeld kijk, reken ik uit hoeveel jaar geleden ik deze stad ook bezocht heb. Ik was toen met vrienden met de trein op doorreis van Athene naar Istanbul. In Thessaloniki had ik een overstap van enkele uren. Genoeg om even naar het centrum en de boulevard te lopen. De witte toren, ooit onderdeel van de ommuurde oude binnenstad, bood toen vooral beschutting om in de schaduw te rusten. Vandaag beleef ik de stad opnieuw. Het is zaterdagochtend en vanaf de top van de witte toren zie ik hoe de stad langzaam tot leven komt. Tijdens de grote brand van 1917 is drie kwart van het oude centrum verwoest. De stad kent nu een overzichtelijk stratenpatroon met gevarieerde winkelstraten. De Agiou Dimitriou kerk, gesticht in de 5de eeuw, staat hier fier tussenin. De grootste kerk van stad herbergt het lichaam van de martelaar van Thessaloniki,  de heilige Demetrios. Aan de rand van het centrum ligt de gezellige wijk Ladadika. In een van de smalle straatjes bestel ik een bier. Vanaf het terras concludeer ik dat de stad meer te bieden heeft dan ik 27 jaar geleden dacht. Mijn rondreis door Griekenland is begonnen.

Pompeï en Vesuvius

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Net buiten Napels ligt het stadje Pompeï. Net na de jaartelling was dit een welvarende stad. Door een onverwachte uitbarsting van de naastgelegen vulkaan Vesuvius, kwam hier abrubt een einde aan. In de nacht werd de stad verrast door een uitbarsting. De gehele stad werd bedekt onder een laag as. Pas honderden jaren later werd de stad herondekt. Archeologen groeven de oude stad steen voor steen uit. de stad gaf veel geheimen prijs hoe men in die tijd leefden. Heden ten dage ligt de vulkaan nog altijd naast de stad. Vanaf de top van de vulkaankrater hebben we een wijd uitzicht over Pompeï, de zee en de stad napels. Prachtig

Stedentrip Napels

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Een vaak gehoord gezegte is: Napels moet je gezien hebben voordat je sterft. De stad is echter veel mooier om te bezoeken. De oude stad met de prachtige kerken en gezellige smalle straatjes, de boulevard met het uitzicht op de vulkaan Vesuvius en het kasteel aan zee. Toegegeven, wijk je iets van de toeristische straatjes, lijkt Napels een vervallen stad. Huizen vol gespoten met graffiti. Desondanks is een bezoek aan deze stad de moeite waard.

Video Nieuw Zeeland en Fiji

31
May
2019
By: Ronald
Post on : Friday May 31st 2019 | Post by : Ronald

Bekijk de weergave van de reis door Nieuw Zeeland en op Fiji. In vijftien minuten komen alle hoogte punten van de reis in beeld.

Gehavend Christchurch

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Het eindpunt van onze reis is Christchurch. Deze stad is in 2010 en 2011 twee keer zwaar getroffen door aardbevingen. Nog altijd is de schade zichtbaar. Overal in het centrum zien we gesloten gebouwen omgeven met bouwhekken. Ook de kathedraal op het plein staat er nog gehavend bij. Bizar dat acht jaar na dato nog zoveel schade onhersteld is. op een terrasje bestellen we een biertje. Hier sluiten we de reis door Fiji en Nieuw Zeeland af. vanavond reizen we terug naar Auckland en morgen terug naar huis. het was een prachtige reis.

Tasman Gletsjer

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Ook de gletsjers in Nieuw Zeeland hebben te leiden onder de warme aarde. Alle gletsjers smelten langzaam. De gletsjers zijn alleen te bereiken met een helikoper. Na een tocht met de helikopter is het mogelijk om een wandeling te maken over het ijs. Een schitterende ervaring.

Geel oog pinguïns

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Op het Otago Peninsula nabij Denudin leven nog zeldzame diersoorten. Dit is de enige plek waar Albatrossen op het vaste land nesten hebben. Van de Nieuw Zeelandse zeeleeuw leven nog maar 5.000 dieren en de zeldzame geel oog pinguïn komt hier soms aan land.

Met de Funyak op de Dart river

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Queenstown is de uitvalsbasis van vele avontuurlijk activiteiten. Wij hebben gekozen voor een combinatie van een Jetboat en een Funyak. Met een speedboat varen we eerst de Dart River op. De boot heeft maar een heel klein laagje water nodig om te kunnen varen. Hierdoor drift de boot over het wateroppervlak. Wanneer de stuurman een teken geeft, moeten we ons goed vast houden. Hij gooit het stuur om en de boot maakt een 360 turn. De hekgolf slaat over ons heen. Halverwege stappen we over in de Funyak. Een soort opblaasbare kano's. We laten op paddelend weer van de Dart river afdrijven. Halverwege varen we een spleet in de rotsen in. De boten kunnen we maar net door. Leuk

Milford Sound

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

De mooiste en bekendste fjord van Nieuw Zeeland is de Milford Sound. Een boottocht door deze fjord mag niet ontbreken bij een bezoek aan het Zuidereiland. Wij hebben gekozen voor de eerste mogelijke boottocht. De ochtendmist is nog maar net opgetrokken.

Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Over een prachtig blauwe zee varen we met een kayak het Abel Tasman National Park in. Na drie uur varen komen we aan bij een strandje. Hier voor een picknick lunch geserveerd. Andere reizigers nemen de kano's over om terug te varen. Wij wandelen terug door het schitterende Abel Tasman park.

Tongariro Alpine Crossing

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

De Tongariro Alpine Crossing is de beroemste en mooiste dagwandeling van Nieuw Zeeland. De bijna twintig kilometer lange route loopt langs vulkaankraters en bergmeren. Bij mooi weer is de Doom vulkaan te zien. Deze vulkaan vormde het decor in de Lord of the Ring films. Helaas hadden wij op de 1.900 meter hoge top mist en harde wind. je kunt niet alles hebben.

Rotorua en White Island

19
May
2019
By: Ronald
Post on : Sunday May 19th 2019 | Post by : Ronald

Nieuw Zeeland ligt precies op een breuklijn. De aardplaten duwen elkaar omhoog, waardoor ooit het land Nieuw Zeeland ontstaan is. Rond de plek waar aardplaten met elkaar in botsing komen, bevinden zich vulkanen en komen aardbevingen voor. Door de vulkanische activiteiten ontstaan prachtige meren met bijzondere kleuren. Het mineraal rijke water borrelt naar de oppervlakte. Indrukwekkend

De traditionele nieuwjaarsduik

15
May
2019
By: Ronald
Post on : Wednesday May 15th 2019 | Post by : Ronald

Een van de dingen die op de bucket list staat is deelnemen aan de traditionele nieuwjaarsduik. Dit jaar kwam het er eindelijk van. Gekleed met de Unox ijsmuts renden we iets na twaalf uur het zeewater van Fiji in. Een heerlijke duik in de zee. De lokale omstanders keken wel wat vreemd op van de ijsmuts.

Oud en Nieuw vieren op Fiji

15
May
2019
By: Ronald
Post on : Wednesday May 15th 2019 | Post by : Ronald

Het jaar 2019 begon op een idilische locatie: Fiji. Als een van de eerste landen (Tonga en Kiribati lopen één uur voor) bereikt Fiji het nieuwe jaar. In korte broek en T-shirt wachten we op het strand tot de klok twaalf uur slaat. In de baai gaat bij de verschillende resorts vuurwerk de lucht in. Het is 2019. Nederland moet nog twaalf uur wachten.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland