Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Weer thuis

08
July
2018
By: Ronald
Post on : Sunday July 8th 2018 | Post by : Ronald

Gisteravond zijn we na dertig dagen gereisd te hebben door Europa weer teruggekeerd in Nederland. We hebben 8.369 kilometers afgelegd. Buiten de eerste en laatste dag, waar we flink wat kilometers gemaakt hebben, voelde dit nooit als echte reisdagen. We hebben genoten van alle bezienswaardigheden onderweg. Kastelen, prachtige kloosters, verschillende steden en een wijnkelder. Iedere dag was bijzonder en afwisselend. Bedankt voor het volgen van onze reis en voor de enthousiaste reacties. Groetjes Nicolette en Ronald

Afscheid in Dresden

06
July
2018
By: Ronald
Post on : Friday July 6th 2018 | Post by : Ronald

De laatste bestemming van ons reis is de Duitse stad Dresden. Net na de middag kwamen we aan bij ons hotel. Direct bij het binnenwandelen van de oude stad, zagen we direct de pracht van deze mooie stad. Het Zwinger paleis, de hofkirche, het residentie schloss en die Fruaenkirke. Alle gebouwen zijn stuk voor stuk een bezienswaardigheid. Op een terras aan de Elbe bestellen we een drankje als afsluiting van de reis. Morgenochtend rijden we weer naar huis.

Ossuarium van Kutna Hora

06
July
2018
By: Ronald
Post on : Friday July 6th 2018 | Post by : Ronald

Vanochtend hebben we een klein kapelletje bezocht in de stad Kutna Hora. In de kapel liggen de resten van 40.000 tot 60.000 mensen. Schedels liggen opgestapeld, maar de botten en schedels zijn ook gebruikt om versieringen aan te brengen. In het midden van de kapel hangt een kandelaar van menselijke botten. Bij uitstek is dit de meest vreemde plek die we bezocht hebben tijdens deze reis.

Laatste loodjes

05
July
2018
By: Ronald
Post on : Thursday July 5th 2018 | Post by : Ronald

We zijn nu toch wel echt richting huis aan het rijden alhoewel het niet zo voelt. We rijden vandaag al snel de grens met Tsjechië over maar hier merken we niets van. Lang leve één Europa, of toch niet?. In Lebnice bezoeken we het kasteel. Dit ligt in een aangelegde tuin van 200 vierkante kilometer, voor de voetbalfans: 400 voetbalvelden!! We hebben een rondleiding in het Tsjechisch, lekker goedkoop. Nee hoor wij krijgen vertaling. Het is echt prachtig. In Brno, de Tweede stad van Tsjechië eten we wat en rijden daarna door naar Milovy waar ons bungalowtje staat. Het kamperen hebben we achter ons gelaten, we gaan voor "luxe ". Nog twee nachtjes slapen...

Hoofdstad nummer zes

05
July
2018
By: Ronald
Post on : Thursday July 5th 2018 | Post by : Ronald

We zijn aangekomen in de zesde hoofdstad van deze reis, Bratislava, nu 25 jaar de hoofdstad na de scheiding van Tsjechoslowakije in Tsjechië en Slowakije. We komen aan in de avondspits, altijd leuk, maar toch zijn we snel bij het hotel. We blijven hier twee nachten dus morgen alle tijd om de stad onveilig te maken. Maar we halen eerst even een drankje in café Wine not?. Dit motto is me op het lijf geschreven. We beginnen met een lekker temperatuurtje aan de dag. Als we lekker aan het stappen zijn, moeten we toch nog even terug, iemand is zijn camera vergeten en dat is toch essentieel. Poging nummer twee brengt ons via kerken, pleintjes, leuke straatjes, bij het kasteel van Bratislava. Puik stukje architectuur maar we gaan toch niet naar binnen. Musea liggen ons niet zo. We vermaken ons prima en ploegen regelmatig meer op het terras. Hoofdstad nummer 6 is leuk!!

Banska Stiavnica

05
July
2018
By: Ronald
Post on : Thursday July 5th 2018 | Post by : Ronald

Om onze route naar Bratislava te onderbreken maken we een stop in Banska Stiavnica. Ook dit dorpje staat op de Unesco lijst. Ga toch thuis eens nakijken of we alles gehad hebben... Ook hier het kasteel bezocht en het is toch van de zotte dat alles op een berg wordt gebouwd. Heb ondertussen aardig ontwikkelde kuiten. Zonder gekheid, leuk, gezellig dorpje en dan is het heerlijk op het terras zitten hoor en mensen kijken. Op naar Bratislava.

De Slovaakse Zaanse Schans

05
July
2018
By: Ronald
Post on : Thursday July 5th 2018 | Post by : Ronald

Vanochtend hebben we een bezoekje gebracht aan Vlkolínec. Dit dorpje heeft door zijn geïsoleerde ligging zijn unieke huizen behouden. Hier staan nog zo'n 45 boomstamhuizen. Een soort Zaanse Schans van Slowakije zeg maar. Grappig om even doorheen te lopen....en door!

Strbske Pleso bergmeer

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

De High Tatra Mountains is een relatief kleine bergketen op de grens tussen Polen en Slowakije. We rijden met de auto de bergen in naar het bergmeer Strbske Pleso. Dit meer wordt omschreven als het meest fotogenieke meer. We hebben rond dit mooie meer gewandeld en een stukje in de bergen. In de winter is dit een wintersport plaats. Nu lopen wij over de kale skihellingen langs het meer. (bekijk ook de berichten hieronder met meer foto's van de reis)

Spissky castle

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

Op een van de rotspunten aan de rand van de Slovaakse Tatra mountains liggen de restanten van het Spissky kasteel. De kasteel is de meest gefotografeerde bezienswaardigheid van Slowakije. Ook van binnen is het kasteel de moeite waard. Helaas is het kasteel in de 18de eeuw bij een brand zwaar beschadigd geraakt. De kasteelmuren en torens zijn nog goed bewaard gebleven of hersteld. Vanaf het kasteel is er een wijd uitzicht over het lager gelegen landschap.

Cave Bath

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

In Miskolc hebben we gezwommen in het Cave Bath van Miskolctapolca. dit zwembad is gemaakt in gangen in een grot. Je kunt zwemmend van de ene grot naar de andere grot. Een erg leuke ervaring.

Istvan Cave druipsteengrotten

02
July
2018
By: Ronald
Post on : Monday July 2nd 2018 | Post by : Ronald

In Lillafured, nabij Miskolc in Hongarije hebben we de druipsteengrotten van Istvan bezocht. Rondleidingen worden ieder uur gegeven. We kwamen precies op tijd aan om aan te sluiten voor de rondleiding van twee uur. Veel hadden we niet aan de gids. De gehele rondleiding was in het Hongaars. Hier is werkelijk niets van te maken.

Bukovina

30
June
2018
By: Ronald
Post on : Saturday June 30th 2018 | Post by : Ronald

We zitten in het prachtige gebied Bukovina in de Oostelijke Karpaten. De streek is bekend om zijn mooie landschap en zijn middeleeuwse kerken die van onder tot boven zijn bedekt met fresco's. Helaas heeft het de hele nacht gegoten en ook nu is het donker en nat. Dat komt de kleuren van de kerken niet ten goede, maar het is wat het is. We doen er drie aan en ze zijn alledrie prachtig op zichzelf maar toch pakt de eerste mij het meest, die van Moldovita. Onderweg komen we een aantal keren toch wel wat gevolgen tegen van de hevige regenval. De rivieren zijn buiten hun oevers getreden en hier en daar is een stuk weg verdwenen. We vervolgen onze reis in westelijke richting (de richting naar huis moet toch een keer ingezet worden) en overnachten tegen de grens met Hongarije. En om in het thema kerken, kloosters etc te blijven slapen we vannacht in hotel de Kardinaal.

Dubre bun Moldova

30
June
2018
By: Ronald
Post on : Saturday June 30th 2018 | Post by : Ronald

Na een paar heerlijke dagen nemen we vandaag afscheid van Moldavië, een leuk klein landje binnen Europa tussen twee reuzen in, Roemenië en de Oekraïne. We rijden via het noorden het land uit. We gaan eerst nog even langs Soroca waar een Middeleeuws kasteel staat. Ook is dit gebied bekend van de Roma zigeuners, die hebben we alleen niet gezien, die waren auto's jatten denk! Na dit bezoek rijden we door naar de Roemeense grens. Voor het eerst duurt het wat langer en moet de kofferbak een paar keer open. Of we wodka of wijn bij ons hebben? Tuurlijk niet, dat is allang op. In de buurt van Moldovita hebben we ons hotel geboekt.

Transnistrie

28
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 28th 2018 | Post by : Ronald

Vandaag hebben we een excursie gemaakt naar het zelf onafhankelijk verklaarde land Transnistrie. Het land wordt internationaal niet erkend. Moldavië beschouwd de afvallige provincie tot haar grondgebied. Transnistrie is volledig gericht op Rusland. Bij de grens worden de paspoorten geregistreerd. Daarna mogen we het land in. In de hoofdstad Tiraspol staan kolossale gebouwen met een standbeeld van Lenin. Op het centrale plein start een tank monument ter ere van de overwinning op Moldavië in 1992. Het is zeer bijzonder om rond te lopen tussen de Sovjet architectuur in een land dat eigenlijk niet bestaat. Zullen we dit land meetellen tijdens onze reis?

Met Brutus door de wijngrotten

28
June
2018
By: Ronald
Post on : Thursday June 28th 2018 | Post by : Ronald

Misschien wel een van de grappigste activiteiten die we gedaan hebben tijdens deze reis is een tour door de wijngrotten van Moldavië. In de mergelgrotten zijn ruim twee miljoen wijnflessen opgeslagen. Het complex is zo groot dat onder de grond een heel stratenplan ligt. Met een gids kun je tussen de wijnvaten doorrijden. Een zeer leuke ervaring.

Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland