Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo iet het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

Ronald

-Top 3 Mooiste bezochte locaties

Het is eigenlijk nauwelijks mogelijk om plekken op de wereld met elkaar te vergelijken, maar toch is dit de vraag die ik regelmatig krijg. Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent. Wat is mooier? Een koloniaal gebouw met historie of het zien van een zeldzame diersoort? Niet alleen de locatie maakt een plek bijzonder, soms ook de reis er naar toe. Een toeristische attractie waar bussen vol toeristen stoppen, weegt al snel anders dan een plek waar een urenlange wandeling voor nodig was. Hoe lastig het misschien ook is, ik heb een top drie opgesteld. Een momentopnamen, want misschien denk ik er over een paar dagen weer anders over. Er zijn teveel mooie plaatsen om maar één top drie samen te stellen.


Petra in Jordanië. De kloof naar Petra is verlicht met honderden kaarsjes. Papieren zakjes gevuld met zand met een kaars er in. In het donker loop ik de 1.200 honder meter lange rotsspleet in. Boven mij staat een prachtige sterrenhemel. Ik laat de andere toeristen voor mij uit lopen. Dit geeft een nog bijzondere ervaring. Aan het einde van de kloof hoor ik de klanten van een dwarsfluit. Dan zie ik de eerste glimp van de 'Treasury". De 43 meter hoge tempel, volledig uitgehouwen uit de rotsen. Ik laat de sfeer op mij inwerken. Wat is dit mooi.

Bromo Vulkaan Indonesië. Ik schat dat er op het uitkijkplatform zeker tweeduizend mensen bij elkaar staan, waarvan misschien hooguit vijftig westerse toeristen. Aan de horizon wordt de oranje gloed van de nieuwe dag zichtbaar. Ik zie de kratervallei ontwaken. Ik zie twee bergtoppen uitsteken, waarvan ik aanneem dat het de Bromo vulkaan is. Als mensen weer vertrekken, ontstaat er ruimte om vooraan foto's van de vallei te maken. Wanneer ik naar de Semeru vulkaan kijk, zie ik daaronder pas de Bromo vulkaan liggen. In het dal hangt nog bewolking. Prachtig!

Machu Picchu in Peru. Rond half zeven op dag vier van de Incatrail naderen we de Zonnepoort. vanaf de Zonnepoort heb je normaliter uitzicht op Machu Picchu. Helaas ... Machu Picchu is volledig bedekt onder een zwaar wolkendek. Mijn teleurstelling is groot. Ik daal af naar de oude Inca stad. Ik laat de hoop op een overzichtsfoto varen. Groot is mijn verbazing als iets lager Machu Picchu opdoemt tussen de bewolking. Een fantastisch en vooral onverwachts moment. Dit is een mooie afsluiting van de vierdaagse wandeling door de bergen.Top 3 Meest bijzondere activiteiten

Misschien nog wel lastiger dan de mooiste bestemming is het om de leukste activiteit te benoemen. Hoewel? Eén activiteit steekt er met kop en schouders boven uit: De


Amsterdam - Tokyo, Voor de laatste keer rekenen we af bij een tolpoortje. De rit van vandaag kost bijna 75 euro. Ik maak mij op voor de laatste kilometers Tokyo in. Links en rechts staan hoge gebouwen. Vanaf de hoger liggende weg kijk ik uit over de stad. We een schitterend moment. Bij het hotel worden we onthaald met een welkomstspandoek. Wat een leuke ontvangst. De fles champagne gaat open en we proosten op het succes van de reis. Ik ben gewoon in Tokyo!

We passeren de plek waar de gorrilla's gisteren gespot zijn. De spanning neemt verder toe. Plotseling houdt Ashrem mij stil. Kijk Ronald, daar zit een gorilla in de boom. Enkele meters verder zie ik een Silverback gorilla voor mij in de struiken zitten. Alle inspanning van de tocht zijn direct vergeten voor dit geweldige moment. De Silverback is het dominante mannetje en de leider van de groep. Als hij op zijn achterpoten gaat staan, zie ik ruim 200 kilo spier op nog geen vijf meter afstand. We geweldig dat deze beesten mij gedogen in hun leefomgeving.

Aan de rand van de Victoria Falls ligt de Devils Pool. Een diepe kom met water naast de waterval. Leonard wijst mij hoe ik veilig in het water kan springen. Spring je te ver naar rechts, kom je in de stroom van de waterval. Te ver naar links raak je de rotsen. Ik neem een aanloop en spring op de aangegeven plek. Ik verdwijn koppie onder en bedenk me hoe bijzonder deze duik is. Leonard helpt mij op de rand. Het water van de Zambezie stroomt langs mij. Ik zit op de rand van een van de meest bijzondere watervallen. Eén meter achter mij stort het water bijna honderd meter naar beneden.

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Lopen op de gletsjer

09
August
2021
By: Ronald
Post on : Monday August 9th 2021 | Post by : Ronald

Op de parkeerplaats heet May ons welkom. Zij begeleidt ons bij onze gletsjer wandeling. Ze spoort ons aan om snel door de vallei te lopen. Hoe eerder we bij het ijs zijn hoe beter, zegt ze. Het eerste gezicht op de gletsjer valt wat tegen. De ijskap is bedenkt met gruis en as. Alles is zwart. May legt uit dat de donkere laag de zon afketst en dus het ijs beschermt. Straks is de gletsjer wel wit, verzekert zij ons. We binden de ijzers onder de schoenen en lopen het ijs op. Op het plateau hebben we zicht op de Falljökull gletsjer. Een schitterend gezicht. Diepe lichtblauwe gaten in het ijs voeren het smeltwater af. Het ijs kan hier wel honderd meter dik zijn.

Varen tussen de ijsschotsen

08
August
2021
By: Ronald
Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Ronald

Het Jökulsarlón gletsjermeer ligt aan de uitlopers van een gletsjer. Het meer is maar liefst acht kilometer groot. Wij gaan aan boord van een amfibie vaartuig. De boot rijdt vanaf de kant het meer in. Van dichtbij is goed te zien hoe groot de drijvende brokken zijn. Sommige steken wel vijftien meter boven het water uit. En dan te bedenken dat maar een tiende van een ijsberg zichtbaar is. De rest bevindt zich onder water.

Het Fjallsarlon gletsjermeer

08
August
2021
By: Ronald
Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Ronald

Het Fjallsarlon meer ligt aan de voet van een gletsjer. Het ijs dat afgebroken is van de gletsjer drijft in het meer. De witte en blauwe kleuren van het ijs weerspiegelen in het water. Heel langzaam drijven de schotsen naar de uitloop naar zee. Veel brokken zijn nog te groot om door de ondiepere rivier afgevoerd te kunnen worden. Pas al ze flink gesmolten zijn kunnen zij er door. In bootjes varen toeristen tussen de schotsen door. Hierdoor is pas goed te zien hoe groot de ijsdelen zijn.

De 128 meter hoge Hengifoss

07
August
2021
By: Ronald
Post on : Saturday August 7th 2021 | Post by : Ronald

IJsland heeft nu eenmaal een groot aantal indrukwekkende watervallen. De 128,5 meter hoge Hengifoss mag in dit overzicht zeker niet ontbreken. Vanaf het parkeerterrein leidt een twee kilometer lang pad naar de waterval. Direct na de start loopt het flink omhoog. Langzaam klimmen we naar de Hengifoss. Precies halverwege is een uitkijkplatform naar de kleinere Litlanesfoss. Deze waterval stroomt van een basalt rotsformatie. Na een klein uurtje bereiken we de voet van de Hengifoss. Het water klettert van een indrukwekkende hoogte naar beneden. In de rotswand geven de kleuren de verschillende lavastromen weer. De rotswand is uit zeker drie grote erupties opgebouwd.Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Caroline
Super mooie reis Nic, geniet !!!
Papagaaiduikers

06
August
2021
By: Ronald
Post on : Friday August 6th 2021 | Post by : Ronald

Bij het havenplaatsje Borgarfjodur Eystri ligt een vogelrots waar ieder jaar papagaaiduikers hun nesten maken. De vogelrots is vanuit de haven goed zichtbaar. Vanaf een platform kun je de vogeltjes van dichtbij zien. Hoewel het broedseizoen van de papagaaiduikers al redelijk haar einde nadert, zien we op de rotsen nog enkele vogels zitten. Wat een grappige beestjes zijn dit. Ze lijken zich niet te bekommeren om hun toeschouwers. Sommige papagaaiduikers vliegen uit om eten te zoeken voor hun jongen. Andere huppen wat heen en weer rond het nest.

Het broertje: de Selfoss

06
August
2021
By: Ronald
Post on : Friday August 6th 2021 | Post by : Ronald

Via een wandelpad van de Dettifoss komen we stroomopwaarts bij de Selfoss. De Selfoss wordt gezien als het kleinere broertje van de Dettifoss. De waterval is er niet minder om. Al het water dat anderhalve kilometer verderop van de Dettifoss valt, valt hier al van de Selfoss waterval. Door het brede water voor de waterval is ook deze waterval bijzonder om te zien. Omdat je een pad van 1,5 kilometer moet lopen naar deze waterval is het hier een stuk rustiger met toeristen

De enorme Dettifoss waterval

06
August
2021
By: Ronald
Post on : Friday August 6th 2021 | Post by : Ronald

De indrukwekkende Dettifoss waterval ligt in een diep uitgesleten canyon. Deze honderd meter brede en 44 meter hoge waterval is qua waterverplaatsing de grootste waterval van Europa. Vanaf de rand van de waterval zien we het water zich door de smalle canyon persen. Door het zonlicht op het opspattende water vormt zich een regenboog. Onvoorstelbaar dat zoveel water over de rand van de waterval kan stromen. Dag in dag uit.

Walvis-spotten op zee

05
August
2021
By: Ronald
Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : Ronald

Husavik noemt zich zelf de walvis hoofdstad ter wereld  we stappen aan boord om walvissen te gaan spotten. Al vrij snel zien we twee bultrug walvissen in het water. Ze zijn telkens boven en duiken daarna voor enkele minuten onder. Bij het duiken komt de staart boven water uit. Wat een prachtige dieren zijn dit.Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : Cees
moet geweldig zijn zo groots!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : jan van loenen
Gaaf

Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Caroline
Heel bijzonder
Havenstadje Husavik

04
August
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday August 4th 2021 | Post by : Ronald

Husavik is een klein havenstadje in het noorden van IJsland. Hoewel Husavik nog net onder de poolcirkel ligt, wordt het in de zomer nauwelijks echt donker. De zon gaat wel onder, maar het zonnelicht blijft zichtbaar. Husavik werd vorig jaar opeens bekend door de Netflix film Fire Saga. De uitspraak "Jaja Ding Dong" uit deze film is hier op T-shirts te koop.

Kokende modder

04
August
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday August 4th 2021 | Post by : Ronald

Een van de meest bijzondere plekken van IJsland is Hverir. Een gebied vol kokende en pruttelende modderpoelen. Hverir ligt bij het meer van Myvatn en ligt in een vulkanisch zeer actief gebied. Het is bijzonder om tussen de rookpluimen door te lopen. De zwavelgoudends gassen die naar rotte eieren stinken nemen we voor lief

De Godafoss waterval

04
August
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday August 4th 2021 | Post by : Ronald

De Godafoss waterval behoort tot een van de mooiste watervallen van het land. Over een breedte van ruim dertig meter stort het water twaalf meter naar beneden.Post on : Sunday August 8th 2021 | Post by : Caroline
Waanzinnig
In de hotspring

03
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Ronald

Bij de Hestasport cottages in Varmahlid ligt een natuurlijk verwarmde hotpot. Met de badjassen uit het huisje aan lopen we naar de hotspring. Voorzichtig gaan we het water in. Het water is 39 graden.Post on : Thursday August 5th 2021 | Post by : Nicolette Blom
Was heerlijk!
De Grabrok krater

03
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Ronald

De Grabrok krater is een 170 meter hoge uitgedoofde vulkaan. 3000 jaar geleden barste de vulkaan en stroomde het lava uit de vulkaanmond. Tegenwoordig is de krater niet meer actief. Via een houten trap kun je de krater beklimmen. Vanaf de rand heb je niet alleen uitzicht op de krater zelf, maar ook op de wijde omgeving. Ook is de kleinere Grabrokarfell krater net naast de Grabrok goed te zien.

Hraunfosser en Barnafoss

03
August
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Ronald

De Hraunfosser en Barnafoss zijn twee dicht bij elkaar liggende lavawatervallen. De Barnafoss perst het water met enorme kracht door de smalle rotsspleet. De Hraunfosser daarentegen laat het water van onder het lavaveld over ruim honderd meter breedte in de rivier stromen. Juist door de verschillende watervallen een mooie combinatie

De Kirkjufell vulkaan

02
August
2021
By: Ronald
Post on : Monday August 2nd 2021 | Post by : Ronald

De Kirkjufell vulkaan is een van de meest gefotografeerde vulkanen van IJsland. De vulkaan hangt al metersgroot in de aankomsthal op de luchthaven. Zeker in combinatie met de Kirkjufellfoss waterval is het een mooi gezicht. Helaas ligt de vulkaan wat in de nevel en de mist. Het plaatje is er niet minder omPost on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Allert
Veel plezier, geniet!

Post on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Cees
Zeer mooi moet je gezien hebben,

Post on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Ronald Boelen
Prachtige locatie weer! Veel plezier!

Post on : Tuesday August 3rd 2021 | Post by : Gert-Jan en Monique
Je bent weer op een mooi plekje beland! Veel plezier, geniet ervan
Eerdere berichten

Volgen:

Meld je aan en volg de reizen. Je ontvangt een emailtje bij ieder nieuw bericht op de website


Klik het dropdown menu op de telefoon eerst weg om gegevens in te kunnen voeren

Eerdere berichten


2021
Historisch Gent
Het Lam Gods
In de Ridderzaal
De Gevangenpoort
Weekendje Someren (1)
De Dijkpoort van Hattem
Treintjes kijken
Kasteel Keukenhof
De Koepelkathedraal van Haarlem
De Ruïne van Brederode
Het stadhuis van De Rijp
Een bijzonder Zaans hotel
De Hortus Botanicus
De Geysir geiser (3)
Landmannalaugar
Achter de waterval
De Dyrholaey vogelrots
De Justin Bieber canyon
Vatnajökull National Park
Lopen op de gletsjer
Varen tussen de ijsschotsen
Het Fjallsarlon gletsjermeer
De 128 meter hoge Hengifoss (1)
Papagaaiduikers
Het broertje: de Selfoss
De enorme Dettifoss waterval
Walvis-spotten op zee (3)
Havenstadje Husavik
Kokende modder
De Godafoss waterval (1)
In de hotspring (1)
De Grabrok krater
Hraunfosser en Barnafoss
De Kirkjufell vulkaan (4)
Het schiereiland Snæfellsnes
Reykjavik
De Blue Lagoon op IJsland (2)
Hoog water in Den Bosch (2)
Terug in Bourtange
Kiekkaaste
Hangende keukens van Appingedam
Het Knuppelpad in t Roegwold
De Martinitoren in Groningen stad
De Wierdendorpen van Groningen
Rondje Schiermonnikoog
De mooie natuur van Lauwersmeer
Slapen in de gevangenis
Varen door Alde Feanen
Aan boord
Het planetarium van Franeker
De Brandaris op Terschelling
Historisch Harlingen
Van Workum naar Sneek (2)
Stavoren en Hindeloopen
De waterpoort van Sneek (2)
Fort de Vechten bij Bunnik (1)
Het oude stadhuis van Woerden
Wandelen langs de Waddenzee
Stadswandeling Amersfoort
De paleistuin van t Loo
Een weekendje Deventer
Pasen vieren in Oostkapelle (3)
Historische Dordrecht (2)

2020
Kasteel de Haar
Het Vredelantse klompenpad
Het Muiderslot
Weekend in Elburg
De afsluiting in Monschau (1)
De Dom van Keulen (1)
Het rode raadhuis van Basel
Het kasteel van Chillon (1)
Uitzicht op de Matterhorn (1)
Met de auto op de autotrein (1)
Oeschinensee bergmeer
De Kapellbrücke van Luzern
Over de Gotthardpass
Onder de Rijn door
Bergdorp Davos (1)
Fürstensteig bergwandeling
De hoofdstad van Liechtenstein
De bibliotheek van Sankt Gallen
De abdij van Ottobeuren (1)
Kasteel Harburg
Rothenburg ob der Tauber (3)
Historisch Delft (2)
Het Sanssouci paleis van Potsdam
Stedentrip Berlijn
De glazen koepel van de Rijksdag
De Fernsehturm van Berlijn
De Berliner Dom (1)
Schloss Charlottenburg
De Leidse Loper
De Ennemaborg in Midwolda (3)
De vesting Oudeschans
De vesting van Bourtange
Het historisch klooster van Ter Apel
De strafgevangenis van Veenhuizen
De koloniën van de weldadigheid (1)
De Dwingelederveldse heide
De hunebedden van Drenthe
Concentratiekamp Westerbork
De boerderijen van Staphorst
De Kogge uit Kampen
De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
Het voormalige eiland Schokland
Zondag op Urk
Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
Toeristische rondreis door Nederland
Stedentrip Lille
De Grote Markt van Brussel (2)
Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
Een weekendje Zutphen (3)

2019
Kerstmis in Wenen (2)
Video Brazilië reis
Vaarwel Brazilië
Rio de Janeiro
Copacabana beach
Naar de gevangenis
Ilha Grande (2)
Twee daagse trektocht (2)
Koloniaal Paraty
Het moerasgebied Pantanal (3/3)
Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
Te paard door de Pantanal (1/3)
Snorkelen in Rio del Prata (1)
In de blauwe grot
Parque das Aves
Onder de Iguazu Falls (1)
Buenos Aires (3)
Naar het theater in Montevideo (1)
Colonia de Sacramento
1000 reisdagen beschreven
Een stedentrip Belfast
Reisverslag Griekenland
Afsluiting in Athene (1)
Door de bergen naar Nafplio
De oude stad Mystras
De spelen van Olympia
Het mooiste Byzantijnse klooster
Het Osios Loukás klooster
Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
De tempel van Apollo
Terug in Meteora (2)
Thessaloniki verdient een tweede kans
Pompeï en Vesuvius
Stedentrip Napels
Video Nieuw Zeeland en Fiji
Gehavend Christchurch
Tasman Gletsjer
Geel oog pinguïns
Met de Funyak op de Dart river
Milford Sound
Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
Tongariro Alpine Crossing
Rotorua en White Island
De traditionele nieuwjaarsduik
Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
Video Roadtrip Europe (1)
Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
Weer thuis
Afscheid in Dresden
Ossuarium van Kutna Hora
Laatste loodjes
Hoofdstad nummer zes
Banska Stiavnica
De Slovaakse Zaanse Schans
Strbske Pleso bergmeer
Spissky castle
Cave Bath
Istvan Cave druipsteengrotten
Bukovina
Dubre bun Moldova
Transnistrie
Met Brutus door de wijngrotten
Rotsklooster van Orhei
5.000 kilometer gereden
Op de rand van Moldavie
Palatul Parlamentului
Veliko Tarnovo
De Bulgaarse hoofdstad Sofia
Op weg naar Skopje
Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
Het meer van Ohrid
Hotspring van Benja
Butrint
De oude stad Berat
De boot in (oh nee toch op)
we gaan het klooster in
Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
Sarajevo 1984
Una National Park
Op weg naar Bled
Neuschwanstein Castle
Plitvice meren en Una N P
We zijn vertrokken
Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemenMet Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

110 Landen bezocht
Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië
Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra
Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië
Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan
België | het Atomium in Brussel
België
Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize
Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin
Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia
Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina
Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana
Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië
Bulgarije |
Bulgarije
Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja
Canada | De Icefield Parkway
Canada
Chili |
Chili
China | De verboden stad in Beijing
China
Costa Rica |
Costa Rica
Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba
Cyprus |
Cyprus
Denemarken |
Denemarken
Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland
Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte
El Salvador |
El Salvador
Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland
Estland |
Estland
Ethiopië |
Ethiopië
Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji
Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland
Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk
Frans Guyana |
Frans Guyana
Georgië |
Georgië
Griekenland |
Griekenland
Guatemala |
Guatemala
Honduras |
Honduras
Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije
Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland
IJsland |
IJsland
India |
India
Indonesië |
Indonesië
Iran |
Iran
Israël |
Israël
Italië | Veneti en de scheve toren van Pisa
Italië
Jamaica |
Jamaica
Japan |
Japan
Jordanië |
Jordanië
Kazachstan |
Kazachstan
Kirgizië |
Kirgizië
Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo
Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië
Laos |
Laos
Lesotho |
Lesotho
Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland
Liechtenstein | De Frstensteig bergtrail
Liechtenstein
Litouwen |
Litouwen
Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg
Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië
Madagaskar |
Madagaskar
Malawi |
Malawi
Malediven |
Malediven
Maleisië |
Maleisië
Malta |
Malta
Marokko |
Marokko
Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië
Mongolië |
Mongolië
Montenegro |
Montenegro
Mozambique |
Mozambique
Namibië |
Namibië
Nederland |
Nederland
Nepal |
Nepal
Nicaragua |
Nicaragua
Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland
Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland
Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen
Oezbekistan |
Oezbekistan
Oman |
Oman
Oostenrijk |
Oostenrijk
Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina
Peru |
Peru
Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen
Portugal |
Portugal
Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië
Rusland |
Rusland
Schotland |
Schotland
Servië | Het station van Belgrado
Servië
Slovenie | Lake Bled
Slovenie
Slowakije | Spis Castle
Slowakije
Spanje |
Spanje
Sri Lanka |
Sri Lanka
Suriname |
Suriname
Swaziland |
Swaziland
Tadzjikistan |
Tadzjikistan
Thailand |
Thailand
Tibet |
Tibet
Togo |
Togo
Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië
Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië
Turkije |
Turkije
Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan
Uganda |
Uganda
Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay
Vaticaanstad |
Vaticaanstad
Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigde Staten |
Verenigde Staten
Vietnam |
Vietnam
Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales
Zambia |
Zambia
Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika
Zuid Korea |
Zuid Korea
Zweden |
Zweden
Zwitserland |
Zwitserland