Met Ronald op Reis

Met Ronald op reis

Wie reist ...


Wie reist heeft altijd iets te vertellen

De Duitse dichter Matthias Claudius schreef in 1786 'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was verzählen'. Vrij vertaald: 'Wie reist heeft altijd iets te vertellen. En zo is het natuurlijk. Een ander citaat over reizen: 'Een investering in een reis, maakt je rijker'. Rijker in het ontmoeten van culturen, opdoen van herinneringen en het bezichtigen van bezienswaardigheden. Of het nu het moment was waarop de gids mij in Uganda op de schouder tikte en zei: Kijk daar zit een gorrila in de boom? Of het moment dat ik voor de eerste keer met eigen ogen de hoogte zag van de piramides van Egypte of de aankomst in Tokyo na een honderd daagse autorit vanuit Amsterdam. Een kleine greep uit prachtige herinneringen.


Ronald op Reis

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Overzicht reisverslagen

Van iedere reis is een uitgebreid reisverslag beschikbaar. Kijk alle reisverslagen op www.reisavonturen.eu. In totaal zijn er zestig reisverslagen opgenomen van bijna honderd landen. In totaal zijn meer dan 1.000 reisdagen beschreven. Veel leesplezier!

Togo & Benin
Reisavontuur naar Togo en Benin
Een rondreis van twee weken door Togo en Benin

"; Lees het reisverslag
Wereldreis
Reisavontuur rond de wereld
Een wereldreis van Amsterdam naar Tokyo en van Los Angeles naar New York

"; Lees het reisverslag
Rondreis Europa
Reisavontuur door Europa
Vier weken met de auto door Europa van Albanië tot Moldavië

"; Lees het reisverslag
Niew Zeeland
Reisavontuur naar Fiji en Nieuw Zeeland
Zes weken rondtrekken over Fiji en Nieuw Zeeland

"; Lees het reisverslag

Weblog


Let op: Dit is niet het meest recente bericht; Klik hier om naar het nieuwste bericht te gaan

De Speeltoren van Monnickendam

20
November
2021
By: Ronald
Post on : Saturday November 20th 2021 | Post by : Ronald

Het carillon van Monnickendam is het oudste nog werkende carillon van Nederland. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd het klokkenspel in de toren in gebruik genomen. Destijds was men nog niet in staat om de klokken toonvast te maken. De toon van de klokken zit er net een beetje naast. Toen men vijftig jaren later de klokken wist te vijlen waardoor de toon zuiver werd, had Monnickendam geen geld. Zij bleven zitten met het valse carillon. het dorp werd door de omliggende dorpen hier vaak mee gepest. Tegenwoordig is men juist trost op de valse noten. De klokken zijn de oudste van Nederland die nog iedere dag een deuntje laten horen.





Industriestad Luik

07
November
2021
By: Ronald
Post on : Sunday November 7th 2021 | Post by : Ronald

Telkens wanneer ik iemand vertelde dat ik een weekendje naar Luik zou gaan, vroeg iedereen wat ik daar in vredesnaam ging doen. Luik heeft het imago van een vervuilde industriestad. Wanneer we het hotel in het centrum van de stad uitlopen, lijkt dit in eerste instantie de waarheid. Vervallen panden in smalle rommelige steegjes. Al snel blijkt dit beeld niet het beeld van Luik. Gezellige terrasjes en mooie gebouwen. Eén van de top attracties van de stad is de trap naar de citadel. iedere toerist moet de 374 treden tellende trap beklimmen. Vanaf de top is er een mooi uitzicht over de stad. In het zuiden ligt het moderne station van Gent. Een ware blikvanger.





Molen de Adriaan

27
October
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday October 27th 2021 | Post by : Ronald

Wanneer ik aan kom lopen bij Molen de Adriaan, blijk ik net te laat voor de rondleiding. De rondleiding start ieder half uur. Ik heb de start net gemist, vraag ik beleeft. Nou eigenlijk niet. Er was niemand voor de rondleiding. De gids vindt het geen probleem om mij alsnog rond te leiden. In 1778 werd de molen op één van de oude verdedigingstorens gebouwd. Hierdoor stond de molen hoog genoeg om wind te vangen. In 1932 speelde zich een ramp af. De Molen de Adriaan brandde volledig af. Jarenlang stond de ruïne van de molen aan de Spaarne. De molen werd in 2002 opnieuw opgetrokken en herbouwd. Hoewel de molen nieuw is, is de molen in volledige oude staat versteld. Uitvoerig krijg ik iedere detail van de molen uitgelegd. Erg interessant.





Historisch Gent

16
October
2021
By: Ronald
Post on : Saturday October 16th 2021 | Post by : Ronald

Op de plek waar de rivieren de Leie en de Schelde samen komen is in de Middeleeuwen de stad Gent ontstaan. Door een bloeiende handel in wol, vlas en linnen en door het recht belasting te mogen heffen op graan groeide de stad uit tot een van de belangrijkste steden van Europa. In het jaar 1500 werd Keizer Karel V geboren in Gent. Toen de stad in 1537 in opstand kwam tegen de hoge belastingen in het Keizerrijk, was het de keizer Karel V die hoogstpersoonlijk naar Gent kwam en 17 stadsbestuurders liet terechtstellen om de orde te herstellen. Hieraan danken de Gentenaren de bijnaam Stroppendragers. Heden ten dagen kijken wij (Nicolette en ik) uit over de Leie en de Schelde. We zien de drie torens van Gent in een zonnetje naast elkaar liggen. Er achter ligt het imposante Gravensteen kasteel. Op de terrasjes komen de toeristen en de lokale Gentenaren samen. Er heerst een gezellig sfeer.





Het Lam Gods

15
October
2021
By: Ronald
Post on : Friday October 15th 2021 | Post by : Ronald

Het schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck wordt door velen gezien als het belangrijkste schilderij ooit. Het veelluik werd in 1432 voltooid. Het olieverf schilderij is op eikenhout geschilderd. De panelen tonen figuren die op weg zijn naar de aanbidding van het Lam. Het Lam Gods is het kunstwerk dat het vaakst gestolen is. Maar liefst dertien keer werd het schilderij of panelen hiervan ontvreemd. De laatste keer was in 1934 tijdens een van de bekendste kunstroven in België. Twee panelen werden toen gesloten. Eén paneel, het paneel links onder, is nog altijd niet teruggevonden. Het Lam Gods wordt tentoongesteld in een zwaar beveiligde kapel van de Sint Baafskathedraal. De panelen worden getoond achter kogelwerend glas.





In de Ridderzaal

13
October
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday October 13th 2021 | Post by : Ronald

In de dertiende eeuw gaf Graaf Willem II de opdracht tot de bouw van de Ridderzaal. De zaal moest een koninklijke uitstraling krijgen. Zijn zoon Floris V liet de zaal voltooien. Na de tachtig jarige oorlog raakte de zaal zijn bestemming kwijt. Het werd een markthal. Vele verbouwingen volgden. In 1801 vond een grondige restauratie plaats. Bij deze restauratie ging het historisch karakter verloren. Zo werd het dak vervangen door glas en gietijzer. De beroemde architect Pierre Cuypers liet eind negentiende eeuw herstelde de aangerichte schade. Tegenwoordig kennen we de Ridderzaal vooral van het voorlezen van de Troonrede tijdens Prinsjesdag. Tijdens de rondleiding is te zien hoe de eerste kamer hier tijdelijk bijeen komt. De tafeltjes staan gereed voor de vergadering.





De Gevangenpoort

13
October
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday October 13th 2021 | Post by : Ronald

De gevangenpoort in Den Haag heeft mening misdadiger te gast gehad. In de dertiende eeuw was het gebouw de toegangspoort tot het Binnenhof. Later werd het gebouw gebruikt als gerechtsgebouw en gevangenis. Misschien wel de belangrijkste verdachte van Cornelis de Witt. In 1672 werd hij verdacht van verraad. Na acht dagen folteren had hij nog steeds niet bekend. Zijn vrijlating wekte veel wrijving bij het Haagse volk. Toen Johannes, die zijn broer kwam ophalen, en Cornelis de Witt de Gevangenpoort verlieten, werden zij belaagd door een woedende menigte. Met speren en stokken werden zij aangevallen. Zij overleden voor het gerechtsgebouw. De lichamen werden opgehangen.





Weekendje Someren

09
October
2021
By: Ronald
Post on : Saturday October 9th 2021 | Post by : Ronald

Even lekker met de familie er tussenuit naar het bungalowpark De Heihorsten. Dit vakantiepark van Roompot is nog in aanbouw. Een deel van de bungalows is al gereed, andere worden nog gebouwd. Het park ligt vlak bij de Strabrechtse heide. Een mooie omgeving om te wandelen. Tijdens de route passeren we de Schotse Hooglanders. De beesten grazen rustig op de heide. Op een kwartiertje rijden ligt ook het natuurgebied de Grote Peel. Houten vlonderpaden maken het mogelijk om door het soms drassige landschap te kunnen wandelen.



Post on : Sunday October 31st 2021 | Post by : Rita
Kwartietje .?Stabrechtse

Post on : Monday December 13th 2021 | Post by : Ronald
Bedankt, heb het aangepast




De Dijkpoort van Hattem

18
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 18th 2021 | Post by : Ronald

De Dijkpoort van Hattem geeft toegang tot het knusse historische centrum. De poort maakte vroeger deel uit van de ommuring van de Hanzestad. Rond 1908 werd de poort gerestaureerd. De architect voegde de hoektorentjes toe, naar voorbeeld van toegangspoorten in andere steden. Wanneer ik aan kom lopen, hangt uitnodigend een bordje "open". Ik beklim de smalle stenen trap tot de bovenste etage. Ik zie aan de ene zijde de daken van de huisjes van Hattem. Aan de andere zijde zie ik de IJssel.





Treintjes kijken

11
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 11th 2021 | Post by : Ronald

Het spoorwegmuseum in Utrecht toont een indrukwekkende verzameling treinen. De eerste dubbeldekker, de hondenkop trein die jaren lang door Nederland gereden heeft en de Koninklijke trein. Het pronkstuk is De Arend. De Arend was de eerste trein van Nederland die in 1839 reed van Amsterdam naar Haarlem.





Kasteel Keukenhof

21
September
2021
By: Ronald
Post on : Tuesday September 21st 2021 | Post by : Ronald

Het kasteel Keukenhof is oorspronkelijk in 1642 gebouwd als landhuis. Pas in 1861 liet de familie van Pallandt het landhuis uitbreiden met onder andere de hoektorens. Als verdediging heeft het kasteel nooit gefungeerd. Het kasteel kan bezichtigd worden middels een rondleiding.. Het kasteel is nog altijd in de stijl van het begin van de twintigste eeuw. In de kamers staan nog veel oude meubelstukken. Het is prachtig om onder leiding van de gids door het kasteel te lopen. De rondleiding vliegt voorbij. Voor ik er erg in heb sta ik weer buiten.





De Koepelkathedraal van Haarlem

08
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 8th 2021 | Post by : Ronald

Eigenlijk kan ik mij de basiliek alleen als kind herinneren. We gingen toen naar de nachtmis. Wanneer ik nu de kerk binnen kom is de kerk leeg. Ik word welkom geheten. Het beste kan ik beginnen met de omgang boven de koepel, wordt mij uitgelegd. Daarna kan ik met een audiotour de kathedraal bekijken en tenslotte, als ik nog fut heb, de toren beklimmen. Ik ga via een smalle trap naar de omgang. Via bordjes wordt uit gegeven over de beelden op het dak van de kerk. Erg leuk om deze beelden van dichtbij te zien. In de crypte staan replica’s van de dakbeelden. De kerk is in xxx gebouwd aan de Leidsevaart. Als laatste heb ik vanaf de toren uitzicht over Haarlem. Het is prachtig weer en ik kan ver kijken. De bijna 300 treden ben ik al weer snel vergeten.





De Ruïne van Brederode

08
September
2021
By: Ronald
Post on : Wednesday September 8th 2021 | Post by : Ronald

De Ruïne van Brederode is wat er over is van het voormalige kasteel van Brederode. Het kasteel is in de dertiende eeuw gesticht door Willem I van Brederode. Hij stamt af van de heren van Teylingen. In 1573 moest Haarlem zich na een beleg overgeven. Lancelot van Brederode werd door hen onthoofd en het kasteel geplunderd. Wanneer ik over de brug de ruïne in loop, proef ik nog de sfeer van weleer. Via smalle stenen trappen beklim ik de torens. Vanaf de toren zie ik de restanten van wat ooit een indrukwekkend kasteel geweest is. Schitterend.





Het stadhuis van De Rijp

04
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 4th 2021 | Post by : Ronald

Het Noord-Hollandse dorpje De Rijp bestaat uit veel oude huizen uit de zeventiende eeuw. In de eeuwen daarvoor verwierf de regio veel rijkdom door de haring- en walvisvaart. De vissersboten voeren over de Beemster naar de Zuiderzee. In 1654 werd het dorp De Rijp getroffen door een enorme brand. Ruim vierhonderd huizen gingen in vlammen op. Het raadhuis uit 1630 overleefde deze ramp.





Een bijzonder Zaans hotel

04
September
2021
By: Ronald
Post on : Saturday September 4th 2021 | Post by : Ronald

Het Zaanse hotel Inntel is een bezienswaardigheid op zich. Het hotel is een verzameling van zeventig op elkaar gestapelde Zaanse huisjes. De huisjes hebben de kenmerkende Zaanse tinten groen. Een huisje is blauw. Dit huisje verwijst naar een schilderij van Monet, waar een blauw Zaans huisje op te zien is.





Eerdere berichten

Volgen:

In de afgelopen periode hebben zich meerdere bezoekers aangemeld. Deze aanmeldingen gaan we eerst verwerken. Morgen kun je je weer aanmelden om ons te volgen. Excuus voor het ongemakt, maar hiermee proberen we echte aanvragen en spam te filteren.





Eerdere berichten


2022
• De watervallen van Manavgat
• Het theater van Aspendos
• De oude Griekse hoofdstad Perge
• De historische haven van Antalya
• Lekker ontbijten (2)
• De Düden Waterval
• Donkere wolken boven Pamukkale
• Het wijndorpje Sirince
• De antieke stad Efeze
• Het heiligdom Aphrodisias
• Grotbiken in de Mergelgrotten
• De Tokyo reünie
• Slot oud Zuylen (2)
• Kasteel Sterkenburg
• Slapen in een echt kasteel (1)
• Kasteel Amerongen
• Wijk bij Duurstede
• De brakke vennen op Ameland
• Met Pasen op Ameland (1)
• Bagage staat nog in Lissabon
• Het visserplaatsje Tarrafal
• De Markt van Assomada
• National Parc Serra Malagueta
• Fortaleza Real de São Felipe
• Cidade Velha, de oude stad
• São Filipe
• Tussen de koffieplantages
• Spectaculair afdalen
• Beklimming van de Fogo vulkaan (2)
• Mijn kortste vlucht ooit
• De hoofdstad Praia
• Waar ligt Kaapverdië? (2)
• Skiën in Kössen
• Dinkelsbühl
• Korenmolen van Zeddam
• Binnenkijken in een kubuswoning
• De Basiliek van Oudenbosch
• Willemstad
• Pyramide van Auterlitz
• De vestingstad Nieuwpoort
• De Moerputtenbrug

2021
• Afsluiting van het jaar
• De historie rond Ieper
• De Bussemer heide
• het raadhuis van Dudok
• De Drijvende kelder van Edam
• De Speeltoren van Monnickendam
• Industriestad Luik
• Molen de Adriaan
• Historisch Gent
• Het Lam Gods
• In de Ridderzaal
• De Gevangenpoort
• Weekendje Someren (2)
• De Dijkpoort van Hattem
• Treintjes kijken
• Kasteel Keukenhof
• De Koepelkathedraal van Haarlem
• De Ruïne van Brederode
• Het stadhuis van De Rijp
• Een bijzonder Zaans hotel
• De Hortus Botanicus
• De Geysir geiser (3)
• Landmannalaugar
• Achter de waterval
• De Dyrholaey vogelrots
• De Justin Bieber canyon
• Vatnajökull National Park
• Lopen op de gletsjer
• Varen tussen de ijsschotsen
• Het Fjallsarlon gletsjermeer
• De 128 meter hoge Hengifoss (1)
• Papagaaiduikers
• Het broertje: de Selfoss
• De enorme Dettifoss waterval
• Walvis-spotten op zee (3)
• Havenstadje Husavik
• Kokende modder
• De Godafoss waterval (1)
• In de hotspring (1)
• De Grabrok krater
• Hraunfosser en Barnafoss
• De Kirkjufell vulkaan (4)
• Het schiereiland Snæfellsnes
• Reykjavik
• De Blue Lagoon op IJsland (2)
• Hoog water in Den Bosch (2)
• Terug in Bourtange
• Kiekkaaste
• Hangende keukens van Appingedam
• Het Knuppelpad in t Roegwold
• De Martinitoren in Groningen stad
• De Wierdendorpen van Groningen
• Rondje Schiermonnikoog
• De mooie natuur van Lauwersmeer
• Slapen in de gevangenis
• Varen door Alde Feanen
• Aan boord
• Het planetarium van Franeker
• De Brandaris op Terschelling
• Historisch Harlingen
• Van Workum naar Sneek (2)
• Stavoren en Hindeloopen
• De waterpoort van Sneek (2)
• Fort de Vechten bij Bunnik (1)
• Het oude stadhuis van Woerden
• Wandelen langs de Waddenzee
• Stadswandeling Amersfoort
• De paleistuin van t Loo
• Een weekendje Deventer
• Pasen vieren in Oostkapelle (3)
• Historische Dordrecht (2)

2020
• Kasteel de Haar
• Het Vredelantse klompenpad
• Het Muiderslot
• Weekend in Elburg
• De afsluiting in Monschau (1)
• De Dom van Keulen (1)
• Het rode raadhuis van Basel
• Het kasteel van Chillon (1)
• Uitzicht op de Matterhorn (1)
• Met de auto op de autotrein (1)
• Oeschinensee bergmeer
• De Kapellbrücke van Luzern
• Over de Gotthardpass
• Onder de Rijn door
• Bergdorp Davos (1)
• Fürstensteig bergwandeling
• De hoofdstad van Liechtenstein
• De bibliotheek van Sankt Gallen
• De abdij van Ottobeuren (1)
• Kasteel Harburg
• Rothenburg ob der Tauber (3)
• Historisch Delft (2)
• Het Sanssouci paleis van Potsdam
• Stedentrip Berlijn
• De glazen koepel van de Rijksdag
• De Fernsehturm van Berlijn
• De Berliner Dom (1)
• Schloss Charlottenburg
• De Leidse Loper
• De Ennemaborg in Midwolda (3)
• De vesting Oudeschans
• De vesting van Bourtange
• Het historisch klooster van Ter Apel
• De strafgevangenis van Veenhuizen
• De koloniën van de weldadigheid (1)
• De Dwingelederveldse heide
• De hunebedden van Drenthe
• Concentratiekamp Westerbork
• De boerderijen van Staphorst
• De Kogge uit Kampen
• De Sint Nicolaaskerk van Vollenhove
• Het voormalige eiland Schokland
• Zondag op Urk
• Het Ir Wouda gemaal in Lemmer
• Toeristische rondreis door Nederland
• Stedentrip Lille
• De Grote Markt van Brussel (2)
• Toerist in eigen land: Giethoorn (2)
• Een weekendje Zutphen (3)

2019
• Kerstmis in Wenen (2)
• Video Brazilië reis
• Vaarwel Brazilië
• Rio de Janeiro
• Copacabana beach
• Naar de gevangenis
• Ilha Grande (2)
• Twee daagse trektocht (2)
• Koloniaal Paraty
• Het moerasgebied Pantanal (3/3)
• Kanoën in de Pantanal (2/3) (1)
• Te paard door de Pantanal (1/3)
• Snorkelen in Rio del Prata (1)
• In de blauwe grot
• Parque das Aves
• Onder de Iguazu Falls (1)
• Buenos Aires (3)
• Naar het theater in Montevideo (1)
• Colonia de Sacramento
• 1000 reisdagen beschreven
• Een stedentrip Belfast
• Reisverslag Griekenland
• Afsluiting in Athene (1)
• Door de bergen naar Nafplio
• De oude stad Mystras
• De spelen van Olympia
• Het mooiste Byzantijnse klooster
• Het Osios Loukás klooster
• Op bezoek bij het Orakel van Delphi (3)
• De tempel van Apollo
• Terug in Meteora (2)
• Thessaloniki verdient een tweede kans
• Pompeï en Vesuvius
• Stedentrip Napels
• Video Nieuw Zeeland en Fiji
• Gehavend Christchurch
• Tasman Gletsjer
• Geel oog pinguïns
• Met de Funyak op de Dart river
• Milford Sound
• Zee kayakken in het Abel Tasman N.P.
• Tongariro Alpine Crossing
• Rotorua en White Island
• De traditionele nieuwjaarsduik
• Oud en Nieuw vieren op Fiji

2018
• Video Roadtrip Europe (1)
• Video van Amsterdam naar Tokyo (1)
• Weer thuis
• Afscheid in Dresden
• Ossuarium van Kutna Hora
• Laatste loodjes
• Hoofdstad nummer zes
• Banska Stiavnica
• De Slovaakse Zaanse Schans
• Strbske Pleso bergmeer
• Spissky castle
• Cave Bath
• Istvan Cave druipsteengrotten
• Bukovina
• Dubre bun Moldova
• Transnistrie
• Met Brutus door de wijngrotten
• Rotsklooster van Orhei
• 5.000 kilometer gereden
• Op de rand van Moldavie
• Palatul Parlamentului
• Veliko Tarnovo
• De Bulgaarse hoofdstad Sofia
• Op weg naar Skopje
• Het klooster van Sveti Jovan Bigorski
• Het meer van Ohrid
• Hotspring van Benja
• Butrint
• De oude stad Berat
• De boot in (oh nee toch op)
• we gaan het klooster in
• Kamperen in het Biogradska Gora N.P.
• Sarajevo 1984
• Una National Park
• Op weg naar Bled
• Neuschwanstein Castle
• Plitvice meren en Una N P
• We zijn vertrokken
• Vertrek vrijdag 8 juni

Contact opnemen



Met Ronald op Reis
Contact

Ronald van der Veer
Email
info@ronaldopreis.nl

111 Landen bezocht




Albanië | Het Skanderbegplein in Tirana
Albanië




Andorra | Vall d'Incles nabij Soldeu
Andorra




Argentinië | Plaza de Mayo en de Perito Mereno gletsjer
Argentinië




Azerbeidzjan | Oud Baku en de moddervulkanen van Gobustan
Azerbeidzjan




België | het Atomium in Brussel
België




Belize | Het barretje bij de Split op Caye Caulker
Belize




Benin | De weg die de slaven moesten afleggen naar het transport vanaf strand
Benin




Bolivia | Het zoutmeer van Uyuni
Bolivia




Bosnië en Herzegovina | De historische brug van Mostar
Bosnië en Herzegovina




Botswana | Met de kano door de Okavango Delta
Botswana




Brazilië | Iguazu Fall en een toucan
Brazilië




Bulgarije |
Bulgarije




Cambodja | De tempels van Ankhor Wat
Cambodja




Canada | De Icefield Parkway
Canada




Chili |
Chili




China | De verboden stad in Beijing
China




Costa Rica |
Costa Rica




Cuba | Een oude auto in Trinidad
Cuba




Cyprus |
Cyprus




Denemarken |
Denemarken




Duitsland | De Brandenburger Tor in berlijn
Duitsland




Egypte | De Pyramides van Gizeh
Egypte




El Salvador |
El Salvador




Engeland | De Towerbridge in Londen
Engeland




Estland |
Estland




Ethiopië |
Ethiopië




Fiji | Het eiland Tivua op Fiji
Fiji




Finland | De ontmoeting met de Kerstman en de Domkerk in Helsinki
Finland




Frankrijk | De Pariroller skateparade in Parijs
Frankrijk




Frans Guyana |
Frans Guyana




Georgië |
Georgië




Griekenland |
Griekenland




Guatemala |
Guatemala




Honduras |
Honduras




Hongarije | Het parlementsgebouw in Budapest
Hongarije




Ierland | De Cliffs of Moher
Ierland




IJsland | De kerk in Reykjavik en de gletsjerwandeling
IJsland




India |
India




Indonesië |
Indonesië




Iran |
Iran




Israël |
Israël




Italië | Venetië en de scheve toren van Pisa
Italië




Jamaica |
Jamaica




Japan |
Japan




Jordanië |
Jordanië




Kaapverdië | Het fort en de Fogo vulkaan
Kaapverdië




Kazachstan |
Kazachstan




Kirgizië |
Kirgizië




Kosovo | Het klooster van Visoki Decani
Kosovo




Kroatië | Plitvice meren en Dubrovnic
Kroatië




Laos |
Laos




Lesotho |
Lesotho




Letland | Het centrum van Riga en de Dom van Riga
Letland




Liechtenstein | De Fürstensteig bergtrail
Liechtenstein




Litouwen |
Litouwen




Luxemburg | Het centrum van Luxemburg stad
Luxemburg




Macedonië | Het kerkje van Sveti Jovan Kaneo in Orhid
Macedonië




Madagaskar |
Madagaskar




Malawi |
Malawi




Malediven |
Malediven




Maleisië |
Maleisië




Malta |
Malta




Marokko |
Marokko




Moldavië | Met de auto door de wijnkelders van Milestil Mici
Moldavië




Mongolië |
Mongolië




Montenegro |
Montenegro




Mozambique |
Mozambique




Namibië |
Namibië




Nederland |
Nederland




Nepal |
Nepal




Nicaragua |
Nicaragua




Nieuw Zeeland | Mount Cook National park
Nieuw Zeeland




Noord Ierland | De muur tussen de religieuze wijken en de universiteit van Belfast
Noord Ierland




Noorwegen | De gekleurde handelshuizen van Trondheim
Noorwegen




Oezbekistan |
Oezbekistan




Oman |
Oman




Oostenrijk |
Oostenrijk




Palestina | De geboorteplaats van Jezus en de muur tussen Bethlehem en Jeruzalem
Palestina




Peru |
Peru




Polen | De kade in Gdansk en de spoorlijn naar Auschwitz
Polen




Portugal |
Portugal




Roemenië | Het Palatul Parlamentului in Boekarest
Roemenië




Rusland |
Rusland




Schotland |
Schotland




Servië | Het station van Belgrado
Servië




Slovenie | Lake Bled
Slovenie




Slowakije | Spis Castle
Slowakije




Spanje |
Spanje




Sri Lanka |
Sri Lanka




Suriname |
Suriname




Swaziland |
Swaziland




Tadzjikistan |
Tadzjikistan




Thailand |
Thailand




Tibet |
Tibet




Togo |
Togo




Transnistrië | De oorlogsmonumenten in de hoofdstad Tiraspol
Transnistrië




Tsjechië | Het Raadhuisplein in Praag
Tsjechië




Turkije |
Turkije




Turkmenistan | De gaskrater van Derwaze
Turkmenistan




Uganda |
Uganda




Uruguay | Palacio Salvo in Montevideo
Uruguay




Vaticaanstad |
Vaticaanstad




Verenigde Arabische Emiraten |
Verenigde Arabische Emiraten




Verenigde Staten |
Verenigde Staten




Vietnam |
Vietnam




Wales | Cardiff Castle en de uitgaanswijk in Cardiff
Wales




Zambia |
Zambia




Zuid Afrika | Zebra's steken over in het Krugerpark
Zuid Afrika




Zuid Korea |
Zuid Korea




Zweden |
Zweden




Zwitserland |
Zwitserland